Innhold

Det utarbeides egne fagplaner for alle kulturskolens tilbud, og vår undervisning følger skoleruta for ferie- og fridager. Alle elever vil få informasjon om oppstart for deres tilbud

Drama

Mikro, grønn gruppe (5.-10.trinn), kreativ avdeling

Dette er kulturskolens første spesialiseringstilbud i teaterfaget. Du vil lære grunnleggende stemmebruk og teknikker, samt bli trygg på  deg selv og det å stå på scenen. Det blir litt arbeid med teatersport, improvisasjon, samt kanskje utarbeidelse av egne manus.

Mikro, rød gruppe (5.-10.trinn), utøvende avdeling

Dette er en videreføring av alt du har lært på Mikro, grønn gruppe. I tillegg vil elever på Mikro være statister i en stor, årlig oppsetning med Miniteateret. Rekreutteringsgruppe til Miniteateret.

Dans

Barnedans (1.- 4. trinn)

Herlig miks av mange stilarter for danseglade elever på 1.-4.trinn.

Dansepedagog Janniche Guttulsrud

Jazz/showdans (fra 5. trinn)

Både jazz og showdans er sceniske danseforemer, og timenes mål er at du lærer det beste fra begge stiler samtidig som du blir svett og glad!  Vi jobber med dynamikk, styrke, koordinasjon, fleksibilitet og masse kule koreografier.

Kurset er fra 5. trinn og oppover, men lærer kan ta inn yngre elever på bakgrunn av teknikk og ferdigheter.

Dansepedagog Janniche Guttulsrud

Våre drama/dans/musikal tilbud med audition

Miniteateret (7.-13.trinn):

For å komme inn i Miniteateret må du vise skuespillertalentet ditt på en audition. Alle i Mikro, rød gruppe, har mulighet til å stille til audition.

I Miniteateret er det 16 skuespillere som setter opp en stor forestilling i Nes Kulturhus hvert år. I Miniteateret bruker du alle teknikker og all din erfaring fra Mikro til å øve inn et stort skuespill.

Nes Dansekompani (4-13 trinn)

Ballett (4-13 trinn)

Dansepedagog Janniche Guttulsrud

 

Instrumental- og sangundervisning

Blåseinstrumenter

Fløyte

Fløyte, eller tverrfløyte som det egentlig heter, er en del av treblåserfamilien  - selv om instrumentet faktisk er av metall. Det er et melodiinstrument som blir brukt til solospill, til samspill i små grupper og i korps og i symfoniorkester. Instrumentet brukes til all slags musikk og er ofte melodibærer i et samspill.

Fløytepedagog Linda Christine Bergaplass

 

Klarinett

Klarinett er et instrument i treblåsfamilien. Klarinetten er et viktig instrument i korps og symfoniorkester, men er også et populært instrument innen sjangre som jazz og kIezmer. Det finnes flere typer klarinetter, men den mest vanlige er Bb-klarinett, som er det vi tilbyr i kulturskolen.

Klarinettpedagog Thea H. Haugen

 

Trompet

Trompet er et instrument i messingfamilien. Trompeten er et viktig instrument i nærmest alle genre. Egner seg både til jazz, klassisk, korps og pop i gruppper, solo, orkester eller band. Undervisningen i kulturskolen foregår på Bb-trompet.

Trompetpedagog Atle Tømmervik

 

Grovmessing

Grovmessinginstrumentene omfatter trombone, baryton/tenorhorn og tuba og er blant bassinstrumentene i ensemblet. På trombonen bruker vi sliden til å finne riktig tone, mens baryton/tenorhorn og tuba bruker 3 eller 4 ventiler. Alle instrumentene kan lære noter enten i g- eller f-nøkkel.

Grovmessingpedagog Pål Vidar Kragstad

 

Alder: 8 -19 år

Sted: Lokalitet i samarbeid med korpsene og kulturskolens lokaler på Årnes gamle skole.

Elbass

Elbass er et strengeinstrument som oftest har fire strenger og brukes for å spille bass-stemmer i pop, rock, R n' B og jazz for eksempel. Du vil bli innført i grunnleggende bassteknikk og notelære/besifring slik at du etterhvert kan velge hva slags sjanger du selv ønsker å fordype deg i.

Bassgitarpedagog Leif Olav Jortveit.

Fiolin/fele

Nes Kulturskole har et variert tilbud for fiolinelever. Undervisningen strekker seg fra et nybegynner stadium, til elever på viderekomment nivå. Nes kulturskole har også et eget tilbud for talentutvikling med fokus på fordypning.

Fiolinpedagog Julie Prestmo

Gitar (klassisk og elektrisk)

Gitar er et allsidig instrument. I Nes Kulturskole vil du få muligheten til å lære enten klassisk gitar, akustisk gitar eller elektrisk gitar. Du vil bli innført i grunnleggende gitarteknikk og notelære/besifring slik at du etterhvert kan velge hva slags sjanger du selv ønsker å fordype deg i.

Gitarpedagog Leif Olav Jortveit.

Piano

Piano er et flott instrument, og i kulturskolen får du lære pianospill innen flere ulike sjangere. Du vil også få tilbud om å spille sammen med andre- enten andre pianister eller som akkompagnatør. For å være elev på piano, må du ha instrument hjemme slik at du kan øve mellom timene. 

Pianopedagoger Marie Strandli Pedersen og Zlatina Gitcheva.

Slagverk (melodisk og rytmisk)

Slagverk er en stor «familie» med mange instrumenter som består av både trommer og trommesett, men også melodiske instrumenter som xylofon og vibrafon. Som elev vil du bli kjent med alle.

Bilde av timpani Bilde av marimba

Slagverkspedagog Are Wærhaug

Sang

Er du glad i å synge? Vil du utvikle stemmen videre? I Nes kulturskole vil du lære mere om grunnleggende sangteknikk, være med på å velge ut repertoar som passer deg, jobbe med tekstforståelse og formidling, samt lære noter og musikkteori. All undervisning tilpasses hver enkelt elev, basert på evner og nivå.

Anbefalt alder for 20 minutter individuell undervisning er 6. trinn, men det går også an å søke fra 5. trinn.

Alder: 11 år til 19 år.

Dag: Tirsdag og onsdag

Sted: Årnes gamle skole

Sangpedagog Trine Dishington Hansen.

Orgel

Nes kulturskole samarbeider med kirken for deg som ønsker undervisning på orgel.

Band/Samspill

Det å musisere sammen med andre gir økt læring. I vår skole tilbyr Bert tilbud i samspill for alle elever som går på instrumentaltilbud uten ekstra kostnad. I timen får du spille/synge sammen med andre, delta i ulike ensembler og masse annet gøy.  

Band- og samspillpedagog Bert Nummelin

 

Om musikkundervisningen i kulturskolen:

Undervisningen foregår over 36-38 uker avhengig av tilbud.

For enkelttilbudet i musikk, er spilletimen  20 minutter, eventuelt 40 minutter eller mer i grupper på 2-3 elever. Prosjekter og samspill i større grupper kommer i tillegg. Det forventes at elever i kulturskolen øver hjemme mellom de ukentlige spilletimene.

Kulturskolen følger grunnskolens skolerute med ferie- og fridager. I perioder med prosjektundervisning vil timer kunne slås sammen med fri påfølgende uke(r).

Gruppeundervisning kan enkelte ganger erstatte individuell undervisning.

Hva skal eleven lære?

  • Grunnleggende ferdigheter
  • Forskjellige instrumentale teknikker og sangteknikker
  • Tilrettelagt opplæring ifht. alder og nivå
  • Musikkglede og musikkforståelse gjennom aktiv musisering
  • Bli trygg på seg selv som "skapende musiker" på det ferdighetsnivået eleven befinner seg
  • Fungere og være selvstendig i egenøving, samspill, ensaembler og kortilbud

Visuell kunst

Kulturskolen har tilbud om undervisning i tegne- og maleteknikker, og elevene får utfolde seg innen mange stilarter og genre. Elevene får også lære litt kunsthistorie.

De ulike tilbudene kan variere litt fra år til år.

Tegne & malerskolen

Undervisningen foregår i aldersinndelte grupper. Det er en gruppe for elever på 4.-7.trinn og en gruppe for elever på 8.-13.trinn.

All undervisning foregår i vår fine malersal på Årnes gamle skole. Elever fra tegne & malerskolen levererer «månedens bilde» som blir utstilt i rådhuset og presentert på kommunens hjemmeside.

I tillegg blir elevarbeider jevnlig utstilt på Nes bibliotek.

Lærer Bente Anita Lyshaug

Tilbud i SFO-tid

Kudamudra

Kudamudra er et gruppetilbud til 1.-4.klassinger, og foregår i skolens lokaler. Vi underviser i skolens SFO-tid, men eleven trenger ikke å ha SFO-plass for å delta på tilbudet. Her får barna smakebiter fra det varierte tilbudet i Nes Kulturskole innen musikk, drama, dans og kunst. Kanskje vekkes videre interesse for å lære å spille et instrument eller starte i en teatergruppe? Velkommen til trivsel, utøverglede, lek og læring gjennom mange spennende aktiviteter i Kudamudra.

Lærere Trine Dishington Hansen og Elin Bergly Almvik.


Publisert: 25.09.2017 11:00:35
Sist endret: 30.06.2020 16:38