Innhold

Hva er en frivilligsentral?

Frivilligsentralene er lokale møteplasser eller kontorer som ordner kontakt mellom enkeltmennesker, lag/foreninger og det offentlige. Sentralene finnes over hele landet og har som mål å nå ut til brede lag av befolkningen. Det er rundt 420 frivilligsentraler i Norge.

Hvem kan bruke oss?

Alle som av forskjellige årsaker trenger bistand eller hjelp. 

Hva gjør vi? 

Så sant vi har frivillige som kan stille opp kan vi hjelpe til med mindre praktiske oppgaver som snømåking, gressklippping, gå ærend og lignende.

Vi kan også prøve å hjelpe deg om du trenger noen som kan følge deg til lege eller tannlege, eller om du trenger noen å prate med, hjemme eller i telefon.

For å løse noen av disse oppgavene samabeider vi med lokale lag og foreninger, som blant annet Nes Røde Kors, som har en godt organisert besøkstjeneste.

Hva gjør vi ikke?

Vi utfører ikke tjenester som kan komme i konkurranse med annen næringsvirksomhet innenfor service og vedlikehold. Eksempler på dette kan være; transport, store flyttetjenester, maskinell snørydding, håndverkstjenester, lengre og mer omfattende oppdrag i hus og hage.

Koster det noe å bruke oss?

Alle tjenester igjennom frivilligsentralen blir bemannet av frivillige og koster ingenting. 
Dette gjør også at vi må begrense varighet på tjenestene til 2 timer per fremmøte. 

Ved oppdrag som innebærer kjøring for den frivillige, tilkommer det Statens sats for kilometergodtgjørelse i 2023 kr. 4,48,- per kjørte kilometer

Hvordan bli frivillig?

Har du tid litt tid til overs og kunne tenke deg å bidra for andre? Kontakt oss gjerne på telefon, på Facebook, eller kom innom oss i sentralens lokaler for en prat over en kopp kaffe.

Hvor holder vi til?

Frivilligsentralen holder til på Årnes gamle skole, i samme lokaler som Nes Eldresenter.
Du finner oss ved å benytte den høyre inngangen i 1.etg på gamleskolen, går du inn døren tar du til venstre og inn i kafédelen. Da vil du se skiltet over døren vår.Velkommen!

Når kan du treffe oss?

Vi kan kontaktes på telefon 66 10 41 70 hverdager mellom 09:00-15:00. 

Kunne du tenke deg å ta en tur innom for en prat og høre mer om hva vi kan gjøre for deg, eller hva vi kan gjøre sammen har vi åpen sentral følgende tider:

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 09:00-15:00. Onsdag kl. 10:00-18:00.

Hvordan kontakter du oss?

Ta kontakt med oss på telefon 66 10 41 70 eller via vår hjemmeside


Publisert: 17.11.2016 13:04:37
Sist endret: 16.10.2023 10:26

Kalender

Se flere »