Nytt i biblioteket

 • Nortun, Harald : Spådama i 7B : roman

  Kven lurer kven? Nina har begynt på ny skule for fjerde gong. Ho kjenner ingen i 7B. Men ho kan fortelje dei nye klassevennene sine kva som vil skje om nokre minutt og i neste time. Rykta begynner å gå: Er den nye jenta synsk? Kan Nina verkeleg spå? «Spådama i 7B» er ei spanande historie med mykje humor, men også alvor. For kor langt vil du gå for å få venner og gli inn i miljøet? Når sluttar noko å vere ein leik? Historia om Nina fortel om flaks og uflaks, fordommar og førsteinntrykk.

 • Kinsella, Sophie : En shopoholiker treffer blink

  Forlaget skriver om denne boka:
  For en gangs skyld går ting bra i Becky Bloomwoods liv. Hun har kapret drømmejobben som shoppingassistent, hun bor i en stilig leilighet på Manhattan med kjæresten Luke, og de har åpnet felles bankkonto. Så frir Luke, og tilværelsen tar en ny, overraskende vending. Beckys mamma vil at hun skal gifte seg hjemme i Oxshott; Lukes mor vil holde et ekstravagant selskap på selveste New York Plaza, og Becky klarer ikke bestemme seg. Tiden går og bryllupsplaner legges på begge sider av Atlanterhavet. Snart skjønner Becky at hun er i skikkelig trøbbel...

 • Jewell, Lisa : Barndomshjemmet

  De fire barna i familien Bird har en spesiell, men lykkelig barndom. De vokser opp i et sjarmerende gammelt steinhus i en idyllisk landsby, med lange kvelder i et varmt og koselig kjøkken og med late, solfylte sommerdager i den blomstrende hagen. Moren deres er en vakker og eksentrisk hippie som elsker å gjøre de mest hverdagslige sysler til glitrende øyeblikk i barnas liv.

  Under en påskemiddag skjer det en tragedie som er så grufull at den river familien i stykker i årene som følger. Barna blir store, flytter ut og skaper sine egne liv. Snart føles det som de aldri var en familie i det hele tatt. Men en dag må alle reise tilbake til barndomshjemmet – og konfronteres med det som skjedde den påskekvelden da de var små.

 • Fjeld, Yvonne : Smaragdhjerte. 20.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Judianna får berget Ramonas lille datter, og Lukas er i sikkerhet. Men han virker trist og innesluttet, enda Caroline tar ham imot med åpne armer. Da Bastian brått forsvinner, frykter Judianna at han har vervet seg som soldat fordi hun har avvist alle frieriene hans. Hun får hjelp av Borger til å lete, men det haster også med å redde Sara ut av onde Hellbergs klør

 • Fjeld, Yvonne : Syndens hus. 19.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Judianna snudde seg med bankende hjerte. Vi må følge etter nattmannen. Bastian strakte hals. Men hvor ble det av ham? Hun ville storme nedover gaten, men Bastian holdt henne igjen. Nei, Judianna, det er nytteløst. Vi kan ikke løpe etter ham i dette været. Du er ikke kledd til å ferdes ute. Men da forsvinner han, protesterte hun. I byen får Judianna øye på nattmannen, i selskap med en svanger kvinne. Kan det være Ramona? Også Lukas er som sunket i jorden, og han vet ikke at han har fått en datter. I syndens hus har redersønnen alt å tape om hans legning blir kjent. Da Judianna avslører at han er innblandet i en annen lyssky virksomhet, ser hun muligheten til å redde både Caroline og Lukas

 • Fjeld, Yvonne : Profetien. 18.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Judianna før møte moren, Isabel, og hun får høre om hennes livsskjebne. Spørsmålet er om Judianna kan tilgi at hun forlot barna sine da de trengte henne som mest.

 • Fjeld, Yvonne : Blomstringstid. 17.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Drapet på Lea får store følger for Gudavangen gård, og for søskenparet Lukas og Judianna. Da lensmannen kommer til gården, er han snar til å peke ut drapsmannen - inntil en ny hendelse og et overraskende funn gjør at saken tar en ny vending.

 • Fjeld, Yvonne : I månesigdens tegn. 16.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Endelig får Judianna sin første samtale med faren, men sykdommen har ikke mildnet ham det minste. Tvert imot har han og onkelen lagt onde planer, som også vil ramme Sara hardt. Hvordan skal Judianna få advart kusinen før hun reiser med morfinavhengige Hellberg til Christiania? Imens er Johannes på St. Jørgens Hospital i Bergen, der han blir gjenforent med flere enn han kunne drømme om

 • Fjeld, Yvonne : Nattmannen. 15.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Judianna kan nesten ikke vente p utfallet av den nervepirrende rettssaken. Vil Adam bli dmt til dden eller blir han frikjent fordi han kunne lese morderen i vann? Etter ha rmt fra Gudavangen, str ogs Judianna ved et veiskille. Bastian tilbyr henne husly p Godset, mens bestefar Isak vil ha henne med til familien p Voss.

 • Fjeld, Yvonne : Øye for øye. 14.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Prest Jakob sitter hjelpeløs i rullestolen, omringet av flammer. Judianna står overfor et umulig valg: Skal hun redde faren - eller la ham lide en smertefull død? Imens er Johannes stadig i Christiania. Pengene har tatt slutt, men han har langt mer dyrebare verdier å vokte: to sølvur, samt et brev som kan redde livet hans

 • Fjeld, Yvonne : Ravnevarsel. 13.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Judianna arbeider og sliter på Gudavangen. Hendelsen i bryggerhuset har satt en alvorlig støkk i henne, men da Adam sverger hevn over de to ungguttene som forgrep seg på henne, blir hun redd. Misbruker han evnene sine, kan han aldri bli frikjent for skjøgedrapet og de andre forbrytelsene han er ettersøkt for.

 • Fjeld, Yvonne : Fra asken til ilden. 12.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Judianna blir solgt som fjøstaus til Gudavangen gård en verre skjebne kan knapt tenkes. Men hun har ikke noe valg. Ifølge tante Ada er hun uønsket på prestegården, hun kan aldri vende tilbake. Hva vil skje med ettersøkte Adam, og hvor lenge kan hun skjule at hun venter barn?

 • Fjeld, Yvonne : Engelen som vokter. 11.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Adam ser at Judianna venter hans barn, en datter. Men møtet i steinbua blir skjebnesvangert. Både prest Jakob og lensmannen får nyss om at Adam er i bygda, og begge ønsker ham arrestert - og hengt. Prestegården preges av mystiske hendelser. Ellinor er overbevist om at Isabels gamle værelse er hjemsøkt, og hun skremmer opp Olea. Det blir til slutt Judianna som må undersøke det avlåste rommet. Der gjør hun et oppsiktsvekkende funn.

 • Fjeld, Yvonne : Korsveier. 10.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Judianna og Bastian er forlatt i Vikøyri, uten å ha fått vitnet i rettssaken. Han vet at hun venter barn med Adam, men gjør sitt beste for å skjule at han er skuffet. Judianna søker seg til kirkegården, hun føler seg trygg der. Mens Bastian drukner sine sorger i skjenkestua.

  Lukas tar med Caroline til Himmelgløtt, der hun blir kjent med hans ukjente familie. Men frykten for Ramonas freidige tilnærmelser og for eventuelle forfølgere fra Bergen gjør at Lukas er utålmodig etter å fortsette flukten.

 • Fjeld, Yvonne : Fandens firkant. 9.

  Forlaget skriver om denne boka:

  På kirkegården støter Judianna på gjenferdet av Gal-Marja. Konen forteller at Judianna er med barn, men at det er viktig at hun tier om det. Adam er fengslet, og faren, lensmannen og Carl Schøld drar til Vikøyri for å vitne i rettssaken mot han. En fortvilet Judianna får overtalt Bastian til å dra etter.

 • Fjeld, Yvonne : Trollhjort. 8.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Forsamlingshuset står i flammer, og svermerne risikerer å brenne inne. Men prest Jakob forbanner gudsbespotterne og nekter å hjelpe dem.

  Under høstjakten sverger Carl Schøld at han skal skyte den store kronhjorten trollhjorten som ingen klarer å drepe. I et forsøk på å redde dyret blander Judianna og Bastian seg inn i jakten men deres heroiske innsats får alvorlige følger.

 • Fjeld, Yvonne : Svermere. 7.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Judianna savner Adam så det verker i hjertet. Hun tegner hvite kryss i kirkegårdsmuren for hver dag han er borte. Men da hun skakker på hodet, går det kaldt gjennom henne. De hvite kryssene ligner kors som lyser illevarslende.

  "En natt har hun en merkelig drøm, der hun sitter i en båt og ser en fremmed mann på elvebredden. Samtidig kommer det en religiøs sekt til Imredal. De kaller seg for svermere. Lederen deres er ung og vakker, med himmelblå øyne og helt lyst hår. Da Judianna møter predikanten, synes hun det er noe underlig kjent ved ham."

 • Fjeld, Yvonne : Offerlam. 6.

  Forlaget skriver om denne boka:

  Hun rykket til da han brått grep henne hardt i armen. Blikket hans smalnet. Ikke slik hastverk, kjære Judianna. Jeg ser at De står og kjemper med følelsene. Det er slik i troen, vet De. Man kjemper hele tiden mellom det gode og det onde. Kjemper hele tiden mellom Guds regler og djevelens fristelser. Jeg kan se tankene dine. De er svært åpen. Som en bok. Jeg ser Deres vilje. Deres lyster.

  Midt i brorens bryllup rømmer Judianna opp til steinbua, til Adam og gir seg hen til ham for første gang. Men hun frykter at de aldri får stå foran alteret sammen ikke så lenge faren får bestemme. Og ikke hvis det er sant det ryktene sier; at student Hellberg ønsker seg Judianna som sin unge, uskyldsrene brud.