Om Kulturskolen

Nes kulturskole har om lag 550 elever, og er lokalisert på Årnes gamle skole vegg i vegg med Nes kulturhus.

Kulturskolen ble stiftet i 1973, og har hatt stabil og god elevmasse de siste år. Undervisningen foregår i Årnes, men også ute på grunnskolene i bygda. 

Skolen har 18 lærere som alle er høyt utdannet i sitt fagfelt. De tilbyr undervisning på instrumenter ( piano, fiolin, gitar, sang ,slagverk, blåseinstrumenter) , på dans, teater og visuell kunst. Kulturskolen htilbyd undervisning i dans, musikk eller kunst ved alle de kommunale barneskolene i bygda. Barn i alderen 2-5 år har tilbud i dans og musikk. Barn og unge med behov for tilrettelagt undervisning kan få dette hos vår musikkterapeut. 

Kulturskolen arrangerer årlig en rekke konserter, utstillinger , forestillinger og prosjekter alene eller sammen med lag/foreninger eller andre. 

Kulturskolen har et utstrakt samarbeid med de andre kulturskolene på Romerike, både gjennom leder-, lærer, og elevnivå. 
DanseRom er et interkommunalt fordypningstilbud i dans, og har vakt internasjonal interesse. Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen og Kulturskolerådet. 

Nes kommune var en av de 16 kommunene som var med i pilotprosjektet Fremtidens kulturskole, Kulturskole 3.0 i 2022 i regi av KS og Norsk Kulturskoleråd.

Dette har resultert i prosjektet KUL ( kultur-opplæring-lek) med fokus på innbyggerne 0-6 år og deres foresatte. Det er en økt kultursatning for denne aldersgruppen, og kan sees gjennom kulturtilbud i barnehagene, KUL-dans ( prosjekt for skolestartere) fagdeling og utvikling, samt utvidede tilbud for disse elevgruppene.

Publisert: 23.07.2019 14:31:27
Sist endret: 01.02.2024 09:09

Publisert: 23.07.2019 14:31:27
Sist endret: 01.02.2024 09:09

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?