Innhold

 Folkehelseinstituttes kriterier 

 

Har du spørsmål om korona, forsøk å finne informasjon på helsenorge.no eller ringe informasjonstelefonen på 815 55 015. Nødnumre må kun brukes av personer som er akutt syke.

Hvem bør testes for koronavirus?

Nasjonale myndigheter innfører nye retningslinjer for testing av koronasmitte  fra onsdag 12. august 

Endringen  innebærer at det skal legges til rette for at alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19 bør få anledning til å teste seg uten en legevurdering i forkant. 

Dette gjelder:

  • Alle med akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19.
  • Alle som kan ha blitt smittet med covid-19, enten som nærkontakt eller etter reise i rødt eller gult land de siste 10 dagene.

Ved manglende kapasitet bør grupper testes i prioritert rekkefølge i henhold til: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/testing-og-oppfolging-av-smittede/testkriterier/?term=&h=1

Mistenker du at du er smittet?

Bestill time for koronatesting

Skal du bestille korona-test til barnet ditt?

Testen må bestilles i barnets navn og ikke i ditt navn. Dette gjør du ved å velge barnets navn når du er inne på din profil på helsenorge.no 

Her finner du en enkel brukerveiledning

 

Kontakt vår testtelefon som er forbeholdt avklaring og bestilling av koronatesting:

Telefonnummer: 66 10 44 44

Åpningstider:

Mandag- fredag: kl: 8.15- 15.00

 

Du skal ikke oppsøke skranke, venterom på legekontoret eller møte opp på legevakta.

Etter folkehelseinstituttets retningslinjer vurderes hver enkelt ut i fra testkriterier, og settes opp til testing etter prioritet og kapasitet. Prioriterte testgrupper blir testet først.

Er du usikker på om du bør testes eller du har andre spørsmål, forøk å finne opplysninger på folkehelseinstituttets nettsider www.fhi.no eller www.helsenorge.no før du kontakter legevakt eller fastlege.

Er du så dårlig at du tror du trenger legehjelp, skal du ringe legevakten på 116 117.

 

Venter du på prøvesvar? -  Ikke ring legevakta!

Rutiner for prøvesvar: 

  • Dersom du tester positivt for korona (Covid-19) blir du oppringt av kommuneoverlegen (smitteoppsporingsteamet)
  • Dersom du tester negativt (det vil si at du ikke er smittet), får du ikke automatisk beskjed, men du finner svaret på helsenorge.no. https://www.helsenorge.no/ - innlogging via ID-porten, 1-7 dager etter at du tok testen.     

NB! Hvis du ikke kan logge inn på helsenorge.no, kontakt fastlegen for å få prøvesvar, 3-7 dager etter at du tok testen.

Forholdsregler for dere som venter på prøvesvar!

Hovedregelen er at den som venter på prøvesvar skal holde seg hjemme til prøvesvaret foreligger. Hustandsmedlemmene behøver ikke å være i karantene, heller ikke husstandsmedlemmer som jobber i helsetjenesten. Les mer om dette https://www.fhi.no/.../testing-og.../testkriterier/

Kontaktinformasjon for fastleger fra andre kommuner

Er du fastlege i annen kommune og skal melde en pasient bosatt i Nes til testing for Covid-19, eller til luftveisklinikk, kan du ringe tlf: 94 81 21 67.

Smittesporing

Er du helsepersonell i annen kommune og trenger å komme i kontakt med vårt smittesporingsteam, kan du ringe tlf. 66 10 40 90.


Publisert: 05.05.2020 19:54:08
Sist endret: 10.03.2021 10:01