Innhold

 Folkehelseinstituttes kriterier 

 

Har du spørsmål om korona, forsøk å finne informasjon på helsenorge.no eller ringe informasjonstelefonen på 815 55 015. Nødnumre må kun brukes av personer som er akutt syke.

Hvem bør testes for koronavirus?

Oppdatert informasjon fra FHI om hvem og hvilke grupper som bør testes, finner du ved å trykke her.

Mistenker du at du er smittet?

Du kan bestille test elektronisk via Helsenorge eller ved å ringe vår testtelefon:

Bestill time for koronatesting

Skal du bestille korona-test til barnet ditt? Testen må bestilles i barnets navn og ikke i ditt navn. Dette gjør du ved å velge barnets navn når du er inne på din profil på helsenorge.no 

Her finner du en enkel brukerveiledning

 

Testtelefon- forbeholdt avklaring og bestilling av koronatesting:

Telefonnummer: 66 10 44 44

Åpningstider fra og med 28.06.:

Mandag, onsdag og fredag: kl: 8.15- 15.00. Digital bestilling er tilgjengelig alle dager.

Du skal ikke oppsøke skranke, venterom på legekontoret eller møte opp på legevakta.

Etter folkehelseinstituttets retningslinjer vurderes hver enkelt ut i fra testkriterier, og settes opp til testing etter prioritet og kapasitet. Prioriterte testgrupper blir testet først.

Er du usikker på om du bør testes eller du har andre spørsmål, forøk å finne opplysninger på folkehelseinstituttets nettsider www.fhi.no eller www.helsenorge.no før du kontakter legevakt eller fastlege.

Er du så dårlig at du tror du trenger legehjelp, skal du ringe legevakten på 116 117.

Venter du på prøvesvar? -  Ikke ring legevakta!

Rutiner for prøvesvar: 

  • Dersom du tester positivt for korona (Covid-19) blir du oppringt av kommuneoverlegen (smitteoppsporingsteamet)
  • Dersom du tester negativt (det vil si at du ikke er smittet), får du ikke automatisk beskjed, men du finner svaret på helsenorge.no. https://www.helsenorge.no/ - innlogging via ID-porten, 1-7 dager etter at du tok testen.     

Har du ikke bank ID eller tilgang til helsenorge.no? Da må du ringe testtelefonen i åpningstiden mandag, onsdag og fredag (8.15-15.00), eller kontakte din fastlege.

Forholdsregler for dere som venter på prøvesvar!

Hovedregelen er at den som venter på prøvesvar skal holde seg hjemme til prøvesvaret foreligger. Hustandsmedlemmene behøver ikke å være i karantene, heller ikke husstandsmedlemmer som jobber i helsetjenesten. Les mer om dette https://www.fhi.no/.../testing-og.../testkriterier/

Testing i forbindelse med fritidsreiser

I forbindelse med gjenåpning og ferietid opplever vi at mange vil teste seg i forbindelse med fritidsreiser. Slik smittesituasjonen er i dag har vårt testsenter kapasitet til å prioritere testing av reisende. Dersom smittesituasjonen endrer seg vil du kunne bli henvist til private aktører for test i forbindelse med reiser.

Alle som testes, har selv ansvaret for å hente sitt testsvar på helsenorge.no. Våre ansatte på testsenteret/ legevakt har ikke kapasitet til å sjekke hvert enkelt svar, og sende dette ut på SMS, slik mange ber oss om.

Har du ikke bank ID eller tilgang til helsenorge.no? Da må du ringe testtelefonen i åpningstiden mandag, onsdag og fredag (8.15-15.00).

Kontaktinformasjon for fastleger fra andre kommuner

Er du fastlege i annen kommune og skal melde en pasient bosatt i Nes til testing for Covid-19, eller til luftveisklinikk, kan du ringe tlf: 94 81 21 67.

Smittesporing

Er du helsepersonell i annen kommune og trenger å komme i kontakt med vårt smittesporingsteam, kan du ringe tlf. 66 10 40 90.


Publisert: 05.05.2020 19:54:08
Sist endret: 02.07.2021 10:15