Innhold

På grunn av koronasituasjonen arrangeres årets TV-aksjonen uten at bøssebærere går fra dør til dør.  I stedet oppfordres du til å være digital bøssebærer, eller du kan støtte en av de mange bøssene som er opprettet i kommunen. 

Formannskapet har i år, som tidligere år innvilget kr 1,- pr innbygger til årets aksjon.

Her ser du Nes kommunes sin innsamlingsside

Hva går pengene til?

TV-aksjonen i år går til WWF Verdens naturfond og kampen mot plast i havet. I 2020 skal Norges befolkning få bli med på et krafttak for verdens hav, dyr og mennesker. 

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene! 

Med midler fra TV-aksjonen starter vi der problemet er størst: En fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand. 

Hvordan kan du bidra?

Bøssebærerne i år vil være digitale og bøssene er aktive til 1. november.  En digital bøsse er en personlig innsamlingsside på nettet som du får når du registrerer deg som digital bøssebærer på blimed.no. Hver digital bøsse har sin egen unike internettadresse på Spleis, som er utvikler av tjenesten. 

Det er allerede mange som har opprettet digitale bøsser i Nes, se oversikt over alle: https://www.spleis.no/bosser/Viken/Nes

Du kan enkelt opprette din egen digitale bøsse. Lese mer om hvordan du gjøre det på https://www.blimed.no/. Den digitale bøssa, kan deles med venner, familie, naboer osv. Du kan dele via sosiale medier, SMS, telefon eller ansikt til ansikt til dine nærmeste. Det er mulig å gi på den digitale bøssa med bankkort eller Vipps.

Her finner du en samleside med tips og triks til hvordan du kan spre og være kreativ med din digitale bøsse her. https://www.blimed.no/tips-og-triks

Givermulighetene i år er:

 

Alle pengene som samles inn på bøssene vil bli registrert på bøssebæreren sin kommune i statistikken.

 

 


Publisert: 15.10.2020 22:44:43
Sist endret: 15.10.2020 22:44