Innhold

Ordet dugnad er mye brukt i disse dager, og nå bruker vi det for å minne hverandre på at vi alle må ta et ansvar i denne annerledes tiden. 

Heldigvis har de fleste tatt del i dugnaden, og vi er så heldige at alle de som har fått påvist korona (Covid-19) i Nes, nå er friskmeldt.  Dette betyr ikke at faren er over, nei vi må fortsette dugnaden - vi må ikke stoppe nå. 

Vi vet at mange mennesker har hatt det vanskelig, noen er blitt permittert, andre arbeidsledige og ikke alle kommer tilbake til jobben igjen.  Langt flere mennesker vil ha økonomiske utfordringer enn hva som var tilfelle før vi gikk inn i koronapandemien. 

I tider som vi nå står i er det viktig å være raus.  Start gjerne med å være raus med deg selv og vær trygg på at det du gjør er godt nok. Det å være raus er slett ikke lett, det å kunne gi litt av seg selv, når du er sliten og lei og helst vil at andre skal se deg. Det er i slike situasjoner det vil være ekstra viktig å sende ei melding til noen du vet trenger det og vise at du bryr deg uten å nødvendigvis vente å få svar. Raushet handler rett og slett om å gi noe uten å få tilbake, så enkelt og så vanskelig. 

Før påske spurte vi barn i Nes om de ville tegne en tegning og sende oss. Responsen var overveldende og 370 personer fikk gleden av tegninger fra dere. Dere gjorde en forskjell for mange. Det rører meg som ordfører når jeg hører om slike initiativ som her ble tatt og når jeg får personlige takkebrev fra innbyggere som fikk tegning og brev levert på døra, slik medmenneskelighet trenger vi. 

Livet er så smått begynt å komme tilbake til en tilnærmet normalsituasjon, det betyr at flere tjenester og steder er åpnet opp. Men fortsatt er det mye vi skal tenke på for å overholde nasjonale smittevernregler. 

Skoler og barnehager har tilpasset seg den nye situasjonen og både barn og unge er glade for at livet nå føles litt som før. 

Sykehjemmet og andre institusjoner har også åpnet opp slik at pårørende kan besøke sine nære og kjære, men det er ikke slik at det er fritt frem, alle må på forhånd kontakte avdelingen og bestille tid og det må gjøres i god tid – dette gjør vi for å overholde smittevernreglene og sørge for at våre beboere er trygge. 

Idrettshaller og gymsaler gjenåpner nå opp for bruk av lag og foreninger. Gjenåpningen gjelder innendørsaktiviteter for barn og unge til og med 19 år, og er under forutsetning av at gjeldende smittevernveiledere overholdes.

Som noen av dere sikkert har lest i Raumnes 6, juni så skal jeg opereres 12. juni og vil være sykmeldt i 3 uker. I denne perioden vil varaordfører Vivian Wahl fungere som ordfører.  Jeg vil før jeg blir borte takke dere alle for tålmodigheten dere har vist i denne annerledes perioden. 

Det er sommer, det er sol, det er solnedgang. Det er slik vi ønsker at sommeren skal være og Postgirobygget hyller sommeren så fint i sin kjente låt «Idyll» 

Det var solnedgang
det var latter det var sang
det var sommerfri
det var sjø og magi
Det var deg og det var meg
det var minner som aldri vil dø
det var evighet

La oss sammen ønske hverandre en god og velfortjent sommer. 

Sammen, på avstand – med kaldt hode og varmt hjerte <3

 

 


Publisert: 11.06.2020 14:05:42
Sist endret: 11.06.2020 14:06