I uke 48 ble det påvist 187 nye tilfeller med korona i kommunen vår.

Sist uke testet vi over 700 personer. Smitten er spredt via sosiale sammenkomster, skoler, barnehager, fritidsaktiviteter, arbeid, reise og blant husstandsmedlemmer.

Det er en god blanding aldersmessig og akkurat nå er det flere fullvaksinerte enn uvaksinerte som er blitt smittet.

Vi har sterk mistanke om at vi har Omikron i Nes, flere av deltakerne på julebordet på Maarud bor i Nes og det samme med det omtalte julebordet i Oslo. Det er mistanke om Omikron-smitte på Fenstad skole. I tillegg har vi flere smitteutbrudd/enkelttilfeller på skoler og barnehager:

• Norlandia Neskollen Tellusvegen barnehage
  • Neskollen skole
  • Auli skole
  • Årnes skole
  • Hoppensprett Barne- og Ungdomsskole, Brårud
  • Skogbygda skole
  • Vormsund ungdomsskole,
  • Romerike internasjonale skole
  • Nes videregående skole

Kriseledelsen følger situasjonen tett.

Regionale tiltak innført med forskrift i Oslo og flere kommuner i Viken, deriblant Nes og Innlandet

Tiltakene trådte i kraft fra og med midnatt natt til fredag 3. desember 2021, og varer i første omgang i 14 dager.

• Påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, innendørs stasjonsområder og taxi. Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind. Det anbefales også å bruke munnbind der det er mye folk og vanskelig å holde avstand, for eksempel når du skal hente jakken din etter et arrangement samtidig med mange andre eller er på vei ut av en fotballstadion. Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke mens man sitter på en fast tilvist plass eller ved et bord på serveringssted.
  • Påbud om at arbeidsplasser der hjemmekontor er mulig uten at det går utover viktige og nødvendige tjenester, skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra hele eller deler av uken. Det kan for eksempel gjøres slik at de ansatte jobber hjemmefra halvparten av tiden.
  • Antallsbegrensninger for private arrangementer innendørs på inntil 100 personer på offentlig sted eller i leide/lånte lokaler.
  • Plikt for serveringssteder og arrangører til å registrere gjester for å kunne varsle gjester ved smitteeksponering.
  • Krav om bordservering av alkohol for serveringssteder og arrangementer som har skjenkebevilling
  • Krav om at alle gjestene har sitteplasser på serveringssteder som har skjenkebevilling
  • Antallsbegrensninger for innendørs arrangementer uten faste tilviste plasser med inntil 600 (i kohorter på 200).

Test deg!

Vi har alle fått klar beskjed om å holde oss hjemme og teste oss hvis vi får symptomer på luftveisinfeksjon eller føler oss syke. Tester du negativt på en selvtest og fortsatt har symptomer er det viktig at du tar en ny selvtest eller aller helst bestiller deg en test (PCR) på vår teststasjon.

Nes bibliotek har delt ut gratis selvtester, men er nå midlertidig tomme. Husk at du som tidligere kan kjøpe selvtester på alle landets apotek eller bestille gratis test på vår teststasjon.

Mange benytter seg av selvtester, og vi vil derfor igjen minne om følgende:

Når selvtesten er positiv - hva gjør du?  – Merk at dette kun gjelder de med positiv test.
Ring smittesporingsteamet (ikke legevakta) på telefon 66104090, hverdager kl. 09.00-17.00 og helg kl. 12.00-17.00. Utenom telefontid kan du sende SMS til 47600573 så vil du bli kontaktet.

Har du negativ selvtest og-/eller ønsker å bestille test (PCR) test på vår teststasjon gjør du det på følgende måte:

Digital bestilling: https://www.helsenorge.no/ (NB! Hvis løsningen er utilgjengelig, må du ringe Testtelefonen)

Testtelefon 66 10 44 44
Åpningstider: Mandag, onsdag og fredag: kl: 08.15- 15.00. Digital bestilling er tilgjengelig alle dager.

NB! Skal du bestille korona-test til barnet ditt? Testen må bestilles i barnets navn og ikke i ditt navn. Dette gjør du ved å velge barnets navn når du er inne på din profil på helsenorge.no

Husk at du ikke skal oppsøke skranke, venterom på legekontoret eller møte opp på legevakta når du har symptomer.

Testsenteret vårt finner du på grusbanene vis a vis Nes sykehjem og Nes legevakt (adresse legevakt er: Hagaskogvegen 17, 2150 Årnes)

Totalt i uke 47

Totalt