Mange av de smittede har kjent smittevei og en liten overvekt av husstandsmedlemmer til tidligere smittede.  33 av de som er smittet er mellom 30 og 60 år.  I uke 46 har det vært flest fullvaksinerte som har blitt smittet.

Per i dag har vi ingen smitteutbrudd i kommunen.

Smittesituasjonen følges nøye av kriseledelsen og aktuelle tiltak blir fortløpende vurdert.

Husk de viktige smittevernrådene:

• Hold deg hjemme om du er syk med nyoppståtte luftveissymptomer, som feber, hoste, sår hals eller nedsatt allmenntilstand – og test deg
  • Hold avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne minst en meter.
  • Bruk munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom. Dette gjelder i butikker, fellesarealer på kjøpesentre, offentlig transport og serveringssteder når en ikke sitter i ro ved bordet.
  • Vurder om du bør redusere antallet nærkontakter.
  • Vask hendene med såpe og vann når du kommer hjem, og bruk spritdispensere som er tilgjengelige i det offentlige rom.

Du som ikke er vaksinert eller bare har fått en dose, anbefales å vaksinere deg.

Alt om korona på www.nes.kommune.no/korona

Publisert: 22.11.2021 15:56:22
Sist endret: 22.11.2021 16:06