Det er fortsatt en økende smittetrend i Nes som i resten av landet. I uke 45 ble det påvist 72 nye tilfeller med korona i kommunen vår.
Det er overvekt av uvaksinerte smittede.

Vi har nå et smitteutbrudd på Skogbygda skole. Det gjennomføres jevnlig testing på flere klassetrinn ved skolen. Utbruddet har forgreining til festen på Fagerheim og 60 års jubileumet til Skogbygda skolekorps, 6 og 7. november
-Når det først er utbrudd ved en skole så betyr dette at det er mange husstander som har smitte, sier kommuneoverlege Unni Berit Schjervheim

Utover smitteutbrudd i Skogbygda er det enkelt tilfeller med smitte på flere skoler og arbeidsplasser i Nes.

Smittesituasjonen følges nøye av kriseledelsen og aktuelle tiltak blir fortløpende vurdert.

Husk de viktige smittevernrådene:
  • Hold deg hjemme om du er syk med nyoppståtte luftveissymptomer, som feber, hoste, sår hals eller nedsatt allmenntilstand – og test deg
  • Hold avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne minst en meter.
  • Bruk munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom. Dette gjelder i butikker, fellesarealer på kjøpesentre, offentlig transport og serveringssteder når en ikke sitter i ro ved bordet.
  • Vurder om du bør redusere antallet nærkontakter.
  • Vask hendene med såpe og vann når du kommer hjem, og bruk spritdispensere som er tilgjengelige i det offentlige rom.
  • Du som ikke er vaksinert eller bare har fått en dose, anbefales å vaksinere deg.
Alt om korona på www.nes.kommune.no/korona

Publisert: 15.11.2021 15:51:19
Sist endret: 15.11.2021 15:54