Dette viser at koronapandemien ikke er over og vi anmoder alle med luftveissymptomer om å teste seg med selvtest eller bestille seg tid til test på teststasjonen.

I uke 42 ble det påvist 28 nye tilfeller med påvist korona i kommunen vår. Det er overvekt av smittede voksne og 80% av de smittede er uvaksinerte.  Vi har ingen smitteutbrudd, eller smitte på helseinstitusjoner. Totalt har nå 991 personer i Nes fått påvist korona.

- Koronasmitte vil fortsatt være til stede i samfunnet. Selv om du er vaksinert, kan du bli smittet av korona, og du kan være smittebærer. De som ikke er vaksinerte, har større risiko for å bli smittet med korona, og må være forberedt på å bli syke, sier kommuneoverlege Unni Berit Schjervheim. Hun legger vekt på at vi fortsatt må ha fokus på smittevern.
Vi må:

• Holde oss hjemme om vi er syke
  • Vaske hender ofte og grundig, eller bruke håndsprit
  • Hoste i albuen
  • Test oss, dersom vi har symptomer.

Koronavaksinering:
Vaksinering med oppfriskningsdose for de over +85 år er startet i Nes.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon rundt oppfriskningsdose til de over 65 år.

Publisert: 25.10.2021 15:09:54
Sist endret: 25.10.2021 15:09