Innhold

I uke 34 har 20 personer i Nes testet positivt på korona. De som er definert som nærkontakter til disse er alle kontaktet. 

Per søndag  29. august sitter  23 av våre innbyggere i isolasjon med påvist smitte og følges opp av smittsporingsteamet. 

Totalt, siden vi begynte å registrere har 817 personer i Nes fått påvist korona (covid-19) og tre av disse er døde.  

Vi har økende smitte i Nes, som hos nabokommunene og i landet forøvrig. Flertallet av de smittede er uvaksinerte barn og unge, og voksne under 50 år. 

Deltavarianten smitter lettere og særlig innad i  husstanden. Vi har hatt økende smitte blant barn og unge, og flere klasser på ulike trinn testes nå, etter den nye modellen. Foreløpig har det ikke utviklet seg til utbrudd ved noen av skolene. 

 -Vi må huske på at de viktige smittevernreglene vi har lært oss under pandemien, fortsatt gjelder også for vaksinerte. Vi må holde oss hjemme om vi er syke, teste oss om vi har symptomer, holde avstand til andre og ha god hånd- og hostehygiene. Ellers kan det være smart å tenke gjennom hvor mange nærkontakter du har gjennom uka. Vær også oppmerksom på smittetrykket der du ferdes, eller dit du har tenkt å dra, sier kommuneoverlege Unni Berit Schjervheim

Har du tatt skolebussen (rute 455) Auli – Runni ungdomsskole tur/retur tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag sist uke? (24.-28.8)

Vi har tidligere gått ut med informasjon om smitte hos en person som tok skolebuss tirsdag 24.8 eller onsdag 25.8. I tillegg gjelder samme informasjon for dere som har tatt skolebussen torsdag 26.8 eller fredag 27.8.

Får du symptomer ber vi om at du tester deg
Har du vært passasjer så anbefaler vi at du tar en koronatest om du skulle oppleve symptomer, selv lette forkjølelsessymptomer.

 

 

 


Publisert: 30.08.2021 13:20:21
Sist endret: 30.08.2021 13:20