Vi følger FHI sin prioriteringsliste: https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/

Antall vaksinerte i Nes. (tall hentet fra det nasjonale vaksinasjonsregisteret SYSVAK):

🔹1281 innbyggere har fått første dose.
🔹  476 innbyggere har fått to doser og er fullvaksinert.

Status per prioriteringsgruppe:

🔹Gruppe 1 Beboere i sykehjem - Vaksinering fullført
🔹Gruppe 2 Alder 85 år eller eldre – Noen få igjen
🔹Gruppe 3 Alder 75 til 84 år - Vaksinering pågår
🔹Gruppe 4 Alder 65 til 74 år og enkelte personer 18-64 år med særlig høy risiko -  Ikke startet
🔹Gruppe 5 Alder 55 til 64 år med underliggende sykdom/tilstand – Ikke startet
🔹Samtidig vaksineres prioritert helsepersonell med AstraZeneca

Vi får beskjed om antall doser til levering ca. en uke i forkant av at vi mottar vaksinene. Det er derfor ikke mulig å detaljplanlegge langt fram i tid

Varslet forsendelse av vaksiner de kommende ukene:

🔹I uke 9: 270 doser
🔹I uke 10: 204 doser

Det kommer så få vaksinedoser i uke 9 og 10 at de for det meste vil dekke de som skal ha vaksinedose to.

Alle må vente på tur, du kan ikke selv ringe eller sende e-post for å bestille vaksinering.
Vi ber deg være tålmodig og vente på at vi kontakter deg. Vi ringer deg og gir deg beskjed om tidspunkt og sted for vaksinering når det er din tur. Det er viktig at du tar telefonen dersom det ringer et ukjent nummer.

Om kort tid vil vi få på plass et digitalt bestillingssystem, men det vil vi komme nærmere tilbake til.

Informasjon til deg mellom 18 og 64 år med risikofaktor, og som har fastlege i annen kommune enn der du bor.

Det er inngått en avtale mellom de seks kommunene i Gardermoregionen, Eidsvoll, Ullensaker, Nannestad, Hurdal, Gjerdrum og Nes. Følgende er gjeldende:

• Har du fastlege i Nes og bor i en av de andre fem kommunene i Gardemoregionen vil du få tilbud om vaksine i Nes.
  • Bor du i Nes og har fastlege i en av de andre Gardermokommunene vil du få tilbud om vaksine fra den kommunen fastlegen holder til i.
  • Bor du i Nes og har fastlege i en annen kommune utover de fem kommunene i Gardemoregionen, må du be fastlegen ringe Vaksinetelefonen 66 10 40 80 (mand-fred kl. 10.00 til 14.00) for å melde fra om at du vil ha vaksine i Nes.
    • Fastlegen må da oppgi sitt HPR-nummer, navn på pasient, fødselsdato og mobiltelefon.

Spørsmål om vaksinering:

Har du spørsmål om vaksineringen så kan det være nyttig å sjekke våre spørsmål og svar før du kontakter oss: https://www.nes.kommune.no/publisert-innhold/politikk-og-organisasjon/koronavirus/koronavaksinering/ofte-stilte-sporsmal-om-koronavaksinering-i-nes/

Følg med på vår samleside om korona: www.nes.kommune.no/korona

Publisert: 26.02.2021 17:53:31
Sist endret: 04.03.2021 16:09