Innhold

Antall vaksinerte i Nes (tall hentet fra det nasjonale vaksinasjonsregisteret SYSVAK): 

🔹   16314 innbyggere har fått første dose 

🔹   10030 innbyggere har fått to doser og er fullvaksinert 

Vi gjør oppmerksom på at tallene vi henter i det nasjonale vaksinasjonsregisteret inkluderer vaksinedoser til prioritert helsepersonell.  

Alle voksne som er folkeregistrert i Nes og som er registrert med riktig telefonnummer, har fått tilbud om første dose. 

16 og 17 åringer, samt gravide

Etter råd fra FHI har regjeringen besluttet at alle født i 2004 og 2005, samt gravide i 2. og 3.  trimester, skal tilbys koronavaksine. Er du en av disse ber vi om at du benytter deg av drop-in timene vi tilbyr.

Vi gjør oppmerksom på at de som er født i 2005, men ikke fylt 16 år må ha med seg samtykkeskjema fra foresatte. Skjemaet finner du her.

Dose 2 fremskyndes

Denne uken har vi sendt ut SMS til over 5000 innbyggere, med varsel om at dose 2 vil bli fremskyndet. Vi sender fortløpende ut nytt tidspunkt til innbyggere etter kriteriene fra FHI. Hovedregelen er at de som har ventet lengst på dose 2, prioriteres først for tilbud om fremskyndet time.  

Det er som hovedregel ikke mulig å gjøre endringer på tildelt time for dose 2.  Endring av tidspunkt gjøres kun dersom det er medisinske grunner til at du ikke kan møte til tildelt tid.

Drop-in vaksinering dose 1 

Vi er nå inne i siste fase av massevaksineringen og tilbyr drop-in timer for alle som fortsatt ikke har tatt dose 1. Tilbudet gjelder alle som er født 2005 eller tidligere: 

Tirsdag 24.8: kl: 09.00 – 15.00 

Onsdag 25.8: kl: 15.00 – 20.00 

Merk at dette kun gjelder dose 1.  

Leveranse av vaksiner 

Frem til nå har vi kun mottatt Phizer vaksinen i Nes. I uke 34 vil vi motta et større antall doser av Spikevax (tidligere Moderna) i tillegg til Phizer. I praksis betyr dette at innbyggere som mottok Phizer som første dose, vil bli gitt Spikevax som dose to.  

Du kan ikke selv velge hvilke vaksine du ønsker. Begge disse vaksinene bygger på samme teknologi og regnes som likeverdige. Det å kombinere ulike koronavaksiner gir minst like god beskyttelse og medfører ingen større risiko for alvorlige bivirkninger, enn det å få vaksine fra samme produsent. 

Varslet forsendelse av vaksiner kommende to uker: 

🔹Uke 34:  4584 doser (1284 doser Phizer og 3300 doser Spikevax, tidligere Moderna) 

🔹Uke 35:  54 doser (Phizer)

Varslet doseleveranse i uke 35, er betydelig mindre enn tidligere signalisert. Vi har stilt spørsmålstegn ved dette, og venter på endelig avklaring.

Har du ikke fått tilgang til å bestille tid for vaksinering? 

Da ber vi om at du snarest går inn via denne lenken; https://timebestilling.remin.no/dgi-nes for å bestille første dose, eller møter på oppsatte drop-in timer. 

Husk å gi oss beskjed om du ikke kan møte til tildelt tid! 

Vi erfarer fortsatt at flere uteblir fra timen sin. Blir du syk, eller av  annen grunn blir forhindret fra å møte opp, er det viktig at du kontakter vaksinetelefonen 66 10 40 80, hverdager mellom kl. 09 og 13, og melder fra om dette. Utover åpningstiden kan du sende SMS til 940 03 962. Husk navn og fødselsdato! Telefonnummeret er kun er for mottak av SMS, så du vil ikke motta svar på meldingen din.  

Følg med på vår samleside om korona: www.nes.kommune.no/korona 

Information about the vaccine in English and other languages: https://www.fhi.no/publ/informasjonsark/vaksine-mot-koronavirus---comirnaty-biontech-og-pfizer/ 


Publisert: 20.08.2021 19:49:44
Sist endret: 20.08.2021 20:24