Innhold

Antall vaksinerte i Nes (tall hentet fra det nasjonale vaksinasjonsregisteret SYSVAK):

🔹   16174 innbyggere har fått første dose
🔹     8838 innbyggere har fått to doser og er fullvaksinert

Vi gjør oppmerksom på at tallene vi henter i det nasjonale vaksinasjonsregisteret inkluderer vaksinedoser til prioritert helsepersonell. 

Alle voksne som er folkeregistrert i Nes og som er registrert med riktig telefonnummer, har fått tilbud om første dose.

Leveranse av vaksiner
Ut fra hva vi nå har av informasjon, vil vi motta betydelig flere vaksinedoser fremover. Frem til nå har vi kun mottatt Phizer vaksinen i Nes. Informasjon om varslet forsendelse i uke 34 viser at vi nå også vil motta et større antall doser av Spikevax (tidligere Moderna) i tillegg til Phizer. I praksis betyr dette at innbyggere som mottok Phizer som første dose, vil bli gitt Spikevax som dose to. 

Du kan ikke selv velge hvilke vaksine du ønsker.
Begge disse vaksinene bygger på samme teknologi og regnes som likeverdige. Det å kombinere ulike koronavaksiner gir minst like god beskyttelse og medfører ingen større risiko for alvorlige bivirkninger, enn det å få vaksine fra samme produsent.

Varslet forsendelse av vaksiner kommende to uker:
🔹Uke 33:  1512 doser (Phizer)
🔹Uke 34:  4584 doser (1284 doser Phizer og 3300 doser Spikevax tidligere Moderna)

Kriseledelsen har besluttet at ansatte i barnehage og skole prioriteres til dose 2. Informasjon om dette får ansatte direkte fra arbeidsgiver.

Overskuddsdoser og fremskyndelse av dose 2
Hovedregelen er at de som har ventet lengst på dose 2, prioriteres først for tilbud om fremskyndet time. Dette gjøres etter føringer fra Folkehelseinstituttet (FHI). Dere som er aktuelle for å få fremskyndet time, vil motta en SMS-melding om nytt tidspunkt fra oss. Merk! Det er ikke mulig å ta kontakt med oss for å hoppe frem i køen. 

Har du ikke fått tilgang til å bestille tid for vaksinering?  Da ber vi om at du snarest går inn via denne lenken; https://timebestilling.remin.no/dgi-nes for å bestille første dose. Alternativt kontakte vaksinetelefonen på 66 10 40 80, hverdager kl. 09-13.

Husk å gi oss beskjed om du ikke kan møte til tildelt tid!
Vi erfarer fortsatt at flere uteblir fra timen sin. Blir du syk, eller av  annen grunn blir forhindret fra å møte opp, er det viktig at du kontakter vaksinetelefonen 66 10 40 80, hverdager mellom kl. 09 og 13, og melder fra om dette. Utover åpningstiden kan du sende SMS til 940 03 962. Husk navn og fødselsdato! Telefonnummeret er kun er for mottak av SMS, så du vil ikke motta svar på meldingen din. 

Revaksinering
Vaksinasjon av dose 2 fortsetter etter gjeldende retningslinjer fra Folkehelseinstituttet.

Følg med på vår samleside om korona: www.nes.kommune.no/korona

Information about the vaccine in English and other languages: https://www.fhi.no/publ/informasjonsark/vaksine-mot-koronavirus---comirnaty-biontech-og-pfizer/

 


Publisert: 13.08.2021 15:42:10
Sist endret: 13.08.2021 16:00