Innhold

Positiv selvtest skal så fort som mulig meldes inn digitalt via https://hjemmetest.remin.no/- Du må logge inn med BankID/buypass og du kan registrere både deg selv og dine nærkontakter. Du blir bedt om å oppgi telefonnummeret ditt, testdato og når symptomene startet.

Så snart du har registrert din positive selvtest vil smittesporingsteamet bli varslet og du vil motta en SMS på det mobilnummeret du har oppgitt. 

Du må omgående:

Smittesporingsteamet blir først koblet på når positiv PCR test foreligger. Telefon 47600573 er stengt for inngående samtaler, men du som har testet positivt på PCR test vil kunne nå de på SMS og e-post Smittesporing@nes.kommune.no. Vi besvarer henvendelsene så fort vi kan.

Vær oppmerksom på at det tidvis er stor pågang og vi ber derfor om at du er tålmodig, du vil bli kontaktet.

Visste du at karantenetiden forlenges hvis flere i husstanden tester positivt? Les mer om dette og hvilke regler som gjelder, ved å følge lenkene under:

Alt om karantene og isolasjon på helsenorge.no
https://www.helsenorge.no/koronavirus/karantene-og-isolasjon/

Du kan også finne mer informasjon på Regjeringens side under spørsmål og svar:https://www.regjeringen.no/no/tema/Koronasituasjonen/sporsmal-og-svar-om-koronasituasjonen/smittekarantene-og-isolasjon-sporsmal-og-svar/id2891647/#tocNode_1

Reisekarantene
Kravet om reisekarantene varierer ut fra alder, vaksinasjonsstatus og hvilken farge landet du reiser fra har. Vi har ikke kapasitet til å bistå med å svare på disse spørsmålene. Du finner gjeldende regler for innreise og gjennomføring av reisekarantene på helsenorge.no:

https://www.helsenorge.no/koronavirus/reise/

Koronatelefon
Har du spørsmål om karantene, ring nasjonal koronatelefon:  815 55 015


Publisert: 07.01.2022 22:59:19
Sist endret: 07.01.2022 22:59