Innhold

-Selv om det er mye smitte i Nes, ser vi som ellers i landet antydning til en nedadgående tendens. Det er litt for tidlig å slå fast om dette er tilfeldig, eller om det betyr at vi har nådd smittetoppen, sier kommuneoverlege Unni Berit Schjervheim.  Vi trenger en uke til før vi endelig kan bekrefte om dette stemmer. 

Overordnede råd som er gjeldende: 

  • Praktiser god hånd- og hostehygiene 
  • Ta vaksinen! 
  • Voksne skal teste seg ved symptomer  
  • Ved positiv test anbefales det at voksne holder seg hjemme i fire dager 
  • Kontakt lege hvis du er bekymret for egen eller barns helse 

Råd til risikogrupper og uvaksinerte 

  • Dersom du har risiko for alvorlig sykdom ved koronasmitte, må du selv vurdere risikoen for smitte og egen risiko for alvorlig sykdom mot behovet for kontakt med andre. Dette gjelder også for dem som ikke er vaksinerte.   
  • Om du har høy risiko for alvorlig sykdom bør du rådføre deg med legen din om du bør skjerme deg i perioder med mye smitte. 

Mer om risikogrupper for koronasykdom på helsenorge.no;  https://www.helsenorge.no/koronavirus/risikogrupper/  

Har du nyoppståtte luftveissymptomer?
Vi er nå over i en fase hvor det anbefales at det er kun voksne som tester seg, og da i hovedsak med selvtest, med noen unntak. Anbefalingen om test ved nyoppståtte luftveissymptomer gjelder ikke for barn og skoleelever ut videregående skole Se hvilke anbefalinger som gjelder: https://www.helsenorge.no/koronavirus/hold-deg-hjemme-hvis-syk/.  

Ved positiv selvtest hjemme, registrere dette: https://pasient.remin.no/dgi-nes. Vi gjør oppmerksom på at positiv selvtest ikke registreres på helsenorge.no, og derfor ikke vises i koronasertifikatet.  

Smittesporingsteamet kontakter ikke lenger noen per telefon ved positiv test. Ta kontakt med fastlegen eller send SMS til smittesporingsteamet 47600573 om du er bekymret for egen helse eller for barnet ditt. Gjelder det akutt liv og helse ring 116 117 eller 113. 

Ta vaksine!
Det er fortsatt viktig å ta vaksine. Du kan bestille time om du ikke allerede har tatt første, andre eller oppfriskningsdosen; https://timebestilling.remin.no/dgi-nes 

Vi har også åpnet for drop-in på alle våre fastsatte vaksinedager. Du kan altså bare komme innom enten det gjelder dose en, to eller oppfriskningsdose. Merk at oppfriskningsdose kun tilbys de som er over 18 år.  

Har du spørsmål om vaksinering: ring vaksinetelefonen: 66 10 40 80 (hverdager kl. 09-13). Eller du kan bestille time/avbestille time ved å sende oss en SMS til 940 03 962. Husk navn og fødselsdato. (Telefonen er kun for mottak av SMS, ikke tale).  

Skal du ut og reise?
Det er viktig at du planlegger godt og setter deg inn i reglene som gjelder i det landet du skal reise til. https://www.helsenorge.no/koronavirus/reise/
Trenger du koronatest er det ikke sikkert vi har kapasitet til å teste deg, akkurat når du har behov. Her er oversikt over noen private aktører som også tilbyr testing:    

 


Publisert: 21.02.2022 15:44:08
Sist endret: 21.02.2022 15:44