Innhold

På grunn av den pågående koronasituasjonen er kollektivtrafikken berørt på ulike måter. Pilot Nes med fleksibel dør-til-dør bestillingstransport for dem som har fylt 67 år har vært innstillt siden april. Det er med glede at vi nå informerer om at ordningen gjenopptar kjøring fra og med mandag 5. oktober. 

Slik fungerer piloten

  • Tilbudet er for deg som har fylt 67 år, er hjemme på dagtid og trenger transport fra dør til dør når du skal gjøre ærender eller har lyst på en tur ut.
  • En minibuss henter deg hjemme og kjører deg frem og tilbake dit du ønsker innenfor tilbudets område, mandag til lørdag mellom kl. 09.00 og 17.00.
  • Minibussen er tilrettelagt for rullator og rullestol. Om du trenger hjelp eller veiledning bistår sjåføren deg med dette. Du kan ta med deg en venn om du ønsker det.

Slik bestiller du

Du  kan bestille via tlf. 24 20 20 44 eller gjennom appen RuterBestilling. Appen lastes ned fra app-butikken på mobilen din.

Reisen kan bestilles mellom kl. 08.00 og 16.00 mandag til lørdag, senest en time før avreise.

Oppgi tidspunktet du ønsker å bli hentet og kjørt hjem igjen, og om du har med deg følge og/eller hjelpemiddel.

Minibussen henter deg hjemme til avtalt tid, og tar deg dit du skal innenfor tilbudets område. Reiseruten blir lagt opp etter hvilke bestillinger som kommer inn.

Vær klar fem minutter før oppsatt tidspunkt. Avhengig av andre bestillinger kan minibussen komme fra fem minutter før, til ti minutter etter oppsatt tidspunkt. Er transporten forsinket utover dette vil du bli varslet

Første gang du bestiller reisen trenger vi noen personopplysninger for å få levert tjenesten til deg. Dette er kontaktdata som navn, adresse og fødselsdato.

Bilett og betaling

Prisen for en reise er ordinær honnørbillett. Har du med en ledsager eller venn gjelder Ruters ordinære billettpriser.  Billetten kan kjøpes kontant om bord, Ruter Billett, reisekort eller Impulskort. 

Vi oppfordrer til at alle reisende kjøper billett på forhånd med et reisekort eller gjennom RuterBillett-appen for å opprettholde smittevern.

Les mer om bruk og nedlasting av RuterBilett-app


Publisert: 01.10.2020 11:21:32
Sist endret: 01.10.2020 11:51