Innhold

For tiden opplever vi i Nes et stort smittetrykk. Regjeringen har lagt til grunn flere tiltak som kommuner og regioner med stort smittetrykk bør vurdere å innføre. 

Kriseledelsen i Nes har i dag besluttet å innføre følgende tiltak for å redusere koronaspredningen 

Ungdomsskoler settes på rødt nivå

I tråd mede regjeringens anbefalinger starter ungdomsskolene i Nes kommune opp på rødt nivå fra og med 4. januar. Begge våre ungdomsskoler er godt forberedt på denne situasjonen. Alle kommunene har fått beskjed om å planlegge for rask overgang til rødt nivå, og planene er derfor gode og forsvarlige. Rødt nivå innebærer en veksling mellom digital undervisning og fysisk oppmøte på skolen. Sårbare elever og elever med spesielle behov får individuelle tilrettelegginger.  Ungdomsskolene vil sende informasjon til foresatte om hva dette vil innebære for hver enkelt elev. 

Barnehage og barneskole fortsatt på gult nivå

Barnehagene og barneskolene er fortsatt på gult nivå. Det vil si at de starter opp som planlagt, og jobber på samme måte som de har gjort hele høsten. Unntaket er at all svømmeundervisning utgår i første omgang til og med 18. januar.

Ta kontakt med skolen dersom dere lurer på noe.  

Kulturtjenester

Nes svømmehall stenges for besøk frem til 18. januar.

Grunnet nye nasjonale føringer (covid-19) og høyt smittetrykk i Nes, stenges Nes svømmehall i perioden frem til 18. januar. Det blir automatisk forlenget årskort og månedskort grunnet stenging. Det kommer mer informasjon underveis.

Nes bibliotek er inntil videre betjent mandag-fredag kl. 10-16 (lørdager stengt). Det er innført besøksbegrensning med maks 10 samtidige besøkende. Det er mulig å benytte seg av studierom og PC, i tillegg til utlån og innlevering. Besøkende blir møtt ved inngangen, og oppfordres til å oppholde seg så kort tid som mulig i lokalene. Ved spørsmål ta kontakt på tlf 66 10 42 42 eller barnes@nes.kommune.no

Nes kulturskole vil starte opp med digital undervisning på enkelttilbudene, og gruppetilbudene utsetter oppstart av skoleåret til 18. januar.

Nes kulturhus og Årnes kino holder åpent for publikum som normalt.

Regjeringen innfører flere nasjonale smitteverntiltak, les om disse  https://www.nes.kommune.no/aktuelt/regjeringen-innforer-flere-nasjonale-smitteverntiltak/


Publisert: 04.01.2021 09:49:26
Sist endret: 05.01.2021 15:59