Kulturskolens tilbud for høsten er klart!  Selvom kulturskolen har tatt sommerferie , er det mulig å melde seg på.

Nes kulturskole tilbyr undervisning i musikk, dans, kunst og teater for barn og unge i alderen 6-19 år. Påmeldingen er åpnet for skoleåret 2021-2022, og vi gjør opptak fortløpende. Det er ferie i kulturskolen i juli, så opptakt gjøres fra uke 31.

DANS
Dans er for alle som er glad i å røre seg, som liker musikk og som liker å utfordres. Hos oss får du bl.a. opptre på en stor danseforestilling i løpet av året. Alle kan danse!

Barnedans (1.- 4. trinn) En variert og lekbetont danseopplæring med morsomme og kule trinn til fengende musikk! Koreografiene tar utgangspunkt i jazz og hiphop.

Jazz/showdans (5.-7. trinn + ungdom) Scenisk, variert og morsomt!  Gjennom fengende koreografier jobber vi med hvordan fremføre dansen for publikum med mer.

Nes dansekompani (to grupper, fra 4. trinn og ungdom) Tilbud for deg som vil fordype seg i dans! Opptaksprøve avholdes ved skolestart. Kompaniet deltar i ulike forestillinger i regi av kulturskolen og andre oppdragsgivere.

Danselek- nyhet høsten 2021!(for barn født 2016 og 2017)
Variert, grunnleggende danseopplæring basert på lek. Vi legger vekt på at barna skal føle seg trygge, ha det morsomt sammen og oppleve danseglede. Foreldre kan vente på gangen mens barna danser.

VISUELL KUNST
Tegne- og maleskolen (fra 4.trinn) jobber med ulike uttrykk som tegning, maling, fargelære, foto, grafikk, animasjon, skulptur, animasjon m.m. Det legges vekt på å utvikle og utføre egne ideer og uttrykk. Hvert år deltar elevene på kunstutstilling.

ALL-KULTUR

Kudamudra er et spennende allkultur-tilbud for elever på 1.-4.trinn. Her blir elevene introdusert for KUnst, DAns, MUsikk og DRAma som tilsammen utgjør Kudamudra! Tilbudet for neste år er ikke helt klart enda, men vil bli publisert i løpet av august så følg med!
For skoleåret 2021/22 vil vi KuDaMuDra på skolene Årnes, Østgård, Fjellfoten og Framtun skole.

TEATER
Mikroteater (fra 5. trinn + ungdom) er for deg som vil delta i mindre forestillinger og lære teater. Gjennom bl.a. teknikkøvelser, pantomime, dramalek og improvisasjon lærer jobber gruppen frem mindre produksjoner. Det er to grupper, og begge deltar i Miniteaterets forestilling.

Miniteater (fra 8. trinn. NB! Audition!) Tilbud for deg som ønsker å være med i en stor og morsom produksjon som krever egenøving. Det kreves teatererfaring og audition for å begynne i denne gruppa.

MUSIKK
Kulturskolen tilbyr individuell opplæring i flere instrumenter; piano, fiolin, gitar, sang. Vi tilbyr også undervisning på fløyte, trompet/kornett, klarinett, valthorn, trombone, baryton, tuba og slagverk.

Korps (fra 3. trinn) Kulturskolen samarbeider også tett om opplæring sammen med skolekorpsene i kommunen. Ved å spille i korps får du individuell opplæring på ditt instrument i tillegg til samspill med resten av korpset hver uke. Korpsene låner ut instrumenter og utstyr til elevene.

Korpsene rekrutterer i hovedsak elever fra 3. trinn, men kulturskolen anbefaler alle som ønsker å spille blåseinstrument eller slagverk å ta kontakt med sitt lokale korps.

Kulturskolen holder til på Årnes Gamle skole i Årnes sentrum, men har også undervisning på de fleste skolene i kommunen. Søkere mottar informasjon om oppstart på e-post ila august. Enkelte tilbud har venteliste, opptak gjøres fortløpende når det er ledig plass.

Følg oss gjerne på facebook og instagram

Publisert: 28.06.2021 12:24:46
Sist endret: 03.08.2021 14:23