Innhold

Nes kommune registrerer at vannforbruket generelt har steget betraktelig de siste dagene. For å sikre nødvendig beredskap ved evt. Brannutrykninger, nok vann til spyling til vedlikehold, rengjøring av kommunale hovedledninger samt tilstrekkelig vanntrykk til alle, ber vi om at alle er bevisst på sitt eget vannforbruk.  Det sparer miljøet, sikrer vann til alle og bidrar til at vi ikke trenger å iverksette ytterligere tiltak. 

Dersom vi ikke sammen klarer å redusere vannforbruket ganske raskt vil restriksjoner vurderes.

Nyttig å vite om vannforbruk 

Gjennomsnittlig bruker vi i Norge 138 liter vann pr. person pr. døgn. Dette går med til egen hygiene, mat/drikke, klesvask og alt annet forbruk. 

Eksempel på vannforbruk ved bruk av vannspreder:

En familie på 4 bruker i gjennomsnitt ca. 500-600 liter vann pr døgn. Til sammenligning vil en hagespreder i bruk i 3-4 timer tilsvare et vannforbruk på ca 3000 liter, altså like mye vann som ca 22 personer bruker på et døgn. 

Om vi lar sprederen stå på et helt døgn, så har denne ene vannsprederen brukt like mye vann som ca 130 personer på tilsvarende tid. Dette er noe av grunnen til at det er nesten umulig å dimensjonere et vannverk for å kunne takle en utstrakt bruk av vannspredere i en varmeperiode. 

Vi ønsker dere gode sommerdager videre – med fornuftig vannbruk. 

 

 

 

 


Publisert: 02.07.2021 11:18:00
Sist endret: 02.07.2021 11:21