Innhold

Vedkommende er satt i isolasjon. Smittesporing har avdekket at 28 barn og 6 voksne er satt i karantene. Alle som skal i karantene har fått beskjed og de skal alle testes i morgen,  onsdag 24. februar.

I tillegg er det påvist koronasmitte ved en av de andre avdelingene i samme barnehage. Disse tilfellene har ingen sammenheng og det er foreløpig ikke der mistanke om engelsk variant. Vedkommende som er smittet er ikke bosatt i Nes og vil således ikke bli tatt med i vår statistikk. I denne avdelingen har smittesporing påvist at 8 barn og 3 ansatte settes i karantene.

Engelsk virusvariant ikke mer alvorlig, men mer smittsom

FHI er tydelige på at erfaring til nå viser at det muterte viruset ikke gir mer alvorlig sykdom enn det vanlige koronaviruset, men den engelske varianten smitter derimot mye lettere.

Forsterket TISK

TISK er vår hovedstrategi for å begrense spredningen av koronapandemien. «TISK» står for «Testing, Isolering, Smittesporing og Karantene».

Fakta om engelsk virusvariant

Den engelske virusvarianten gir samme symptomer og sykdomsbilde som det vanlige koronaviruset. Varianten er ikke farligere men mer smittsom og kan derfor spre seg mer. Derfor kan det bli nødvendig med flere tiltak i kommunen.

https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/statistikk-over-tilfeller-av-koronavirusvarianter/

Mer informasjon om den engelske varianten av koronaviruset finner du hos FHI, https://www.fhi.no/

Smittesituasjonen i Nes

I dag har fire innbyggere fått påvist koronasmitte. Det betyr at det nå er totalt 299 personer i Nes som har fått påvist koronasmitte og av disse er 282 personer ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

Følg med på smittesituasjonen: www.nes.kommune.no/korona


Publisert: 23.02.2021 19:23:26
Sist endret: 23.02.2021 19:23