Pilot Nes er Ruters utprøvning av en fleksibel dør-til-dør bestillingstransport i Nes kommune. Minibussene vil fortsatt være tilrettelagt for rullestol og sjåførene hjelper til på reisen om det er behov for det.

Vi håper innbyggerne i Nes kommune ønsker å teste ut tilbudet, slik at Ruter får hentet inn så mye læring som mulig.

Pilot Nes er åpen mandag til og med lørdag kl. 09:00-17:00. Turen kan bestilles via appen RuterBestilling eller ved å ringe 24 20 20 44.

Slik fungerer piloten

•  Dør-til-dør bestillingstransport med fleksibilitet rundt reisetidspunkt.
  • Tilbudet retter seg spesielt mot de som har utfordringer med å bruke det ordinære kollektivtilbudet eller som opplever at det ordinære tilbudet ikke dekker deres behov.
  • Tilbudet er for alle som trenger transport, og kan brukes til alle typer reiser.
  • En minibuss kjører deg frem og tilbake dit du ønsker i Nes kommune, mandag til og med lørdag mellom kl. 09.00 og 17.00.
  • Minibussen er tilrettelagt for rullator og rullestol. Om du trenger hjelp eller veiledning bistår sjåføren med dette.

Slik bestiller du

• Bestill på tlf. 24 20 20 44 eller bruk appen RuterBestilling (App store  og GooglePlay). Appen lastes ned fra appbutikken
  • på mobilen din. Dersom du bestiller via telefon, kan dette gjøres mellom kl. 08.00 og kl. 16.00 mandag til lørdag.
  • Oppgi tidspunkt for når du ønsker å bli hentet eller ankomme ditt reisemål, og om du har med følge eller hjelpemiddel.
  • Minibussen henter deg hjemme til avtalt tid, og tar deg dit du skal. Reiseruten blir lagt opp etter hvilke bestillinger som kommer inn.
  • Vær klar fem minutter før oppsatt tidspunkt. Avhengig av andre bestillinger kan minibussen komme fra fem minutter før, til ti minutter etter oppsatt tidspunkt. Er transporten forsinket utover dette vil du bli varslet
  • Første gang du bestiller reisen trenger Ruter noen personopplysninger for å få levert tjenesten til deg. Dette er kontaktdata som navn, adresse og fødselsdato.

Billett og betaling
Prisen for en reise er en Ruterbillett. Billetten kan kjøpes om bord, gjennom appen RuterBillett,
reisekort eller Impulskort. Merk: TT-kort gjelder dessverre ikke. Les mer på Ruter sine sider.

Grønn Ruter minibuss med barn

Foto: Ruters bildearkiv