Innhold

 Velkommen til årets kultur og idrettsgalla!


Begivenheten finner sted i Nes kulturhus 6. april kl 19:00. Dørene åpnes kl 18:30 til utstilling og velkomst i galleriet.

I Nes har vi en rekke talenter innen både idrett og kulturuttrykk. Det nedlegges i tillegg en enorm frivillig innsats i bygdas mange lag og foreninger. Nes kommune i samarbeid med avisa Raumnes og Aurskog Sparebank ønsker å hedre både prestasjoner og innsats gjennom dette arrangementet i vår storstue.

Mellom utdelingene blir det kulturelle innslag. 

De nominerte er:

 

Årets idrettslag

FUVO IL, Hvam IL, Nes turnforening

 

Årets kvinnelige utøver

Tiril Udnes Weng, Elise McKinlay, Hanna Andersen Huser

 

Årets mannlige utøver

Amund Grøndahl Jansen, Oskar Sandberg, Thomas Høgåsseter

 

Årets gruppe (scenekunst, teater, musikk)

Nes skolekorps, Seniorkabareten, Hubalubakoret

 

Årets kvinnelige utøver/artist/kunstner

Ameli Agbota, Katharina Gellein Viken, Amanda Delara

 

Årets mannlige utøver/artist/kunstner

Øyvind Sørum, Kenneth Norum, Marius Lien

Årets lag og forening/åpen klasse

Nes seniorkabaret, Stiftelsen Nes skianlegg, Nes hagelag 

Årets ildsjel

Bjørn Olstad, Bjørn Erik Lien, Eva og Amund Vandsemb 

Årets nykommer

Hvam United, Soulchildren, Nes sjakk-klubb 

 

Publikumsprisen

Raumnes står for utdeling av publikumsprisen, les mer om hvem som er foreslått til prisen:
http://www.raumnes.no/nyheter/her-er-de-nominerte-til-publikumsprisen-1.2283985

 

 

Les mer om kandidatene her: 

 

Amund Grøndahl Jansen

Jansen startet å sykle for Nes Sykkelklubb som 12-åring. Etter en imponerende sesong som sisteårs U23-rytter for Joker Icopal og landslaget i 2016, ble 23-åringen hentet av LottoNL-Jumbo. I 2017 skulle han bryne seg mot proffene. I det nederlandske laget har nordmannen fått flere muligheter til å kjøre for egne sjanser, men han har også figurert som opptrekker for lagets stjernespurter. Han var innblandet i finalene i stort sett alle ritt han kjørte i høstsesongen. Den første proffseieren har heller ikke vært langt unna.

Oskar Sandberg

24-åringen fra Vormsund har gått gradene som trengs for å klatre mot den internasjonale racingtoppen. Drøye fem år etter at Sandberg ble norgesmester i Seven Racing, lever han nå av og for motorsporten i Tyskland. Han har bosatt seg i Insul, et steinkast fra Nürburgring, motorsportens mekka.

Thomas Høgåsseter

Høgåsseter er skytter i Raumnes Skytterlag. Han gjentok bragden fra 2015 da han nok en gang ble mester i Stangskyting under Landsskytterstevnet sommeren 2017.

Tiril Udnes Weng

Tiril er 21 år og medlem av Nes ski. Hun har et stort konkurranseinstinkt og drømmer om å bli verdens beste skiløper. I 2017 ble hun tatt ut på rekruttlandslaget og tok sine første verdenscuppoeng på sprinten i Toblach i januar. I VM U23 ble det en god andreplass i 10 km fri teknikk. Under norgesmesterskapet på Gålå ble hun norgesmester i lagsprint og tok tredjeplassen på 5 kilometer fristil.

Elise McKinlay

Elise er 13 år og medlem i Nes sykkelklubb. Hun sykler primært i terrenget og trives best med krevende og utfordrende elementer. I 2017 ble hun norgesmester for junior i rundbane, hun tok andre plassen i Birken junior og ble regionmester for junior i Stomperundrittet. I tillegg oppnådde hun flere topplasseringer i lokale ritt.

Hanna Synnøve Huser

Hanna er 15 år og en allsidig skytter som skyter for Blaker skytterlag, men bor på Haga. Hun fikk i 2017 tildelt Den norske Skyttermedaljen i sølv for skyting i Akershus skyttersamlag. Hanna skyter både felt, bane og jaktfelt og har oppnådd svært gode resultater i 2017. I feltskyting vant hun HV cup-barometeret, i baneskyting vant hun Lerum Cup i tillegg til at hun ble østlandscupmester, kretsmester og klubbmester i tillegg til barometervinner i Romeriksblinken og en sterk andreplass i Viken 2-stevnet. I jaktfelt vant hun landsdelsmesterskapet med fullt hus.

FUVO

Etter noen år med lav rekruttering hadde FUVO en stor oppblomstring i antall aktive i 2017. FUVO har tilbud innenfor yoga, allidrett, boksing og fotball. FUVO har i 2017 også gjort seg bemerket utenfor fotballbanen gjennom samarbeid med NAV om arbeidstrening for ungdom, samarbeid med Kriminalomsorg i Frihet om avtjening av samfunnstjeneste, med Nes kommune om ukentlig Neskafe og med demensteamet i Nes kommune om tilbud til aktive mannfolk. FUVO viste også et sterkt samhold etter jordskjelvet på Kos, hvor tre av klubbens spillere var involvert, og hvor Martin Skolbekken ble alvorlig skadet.

Hvam IL

Hvam IL har vokst veldig de siste årene og har i 2017 gjort seg spesielt bemerket med å vise solid bredde gjennom Hvam United, fin framgang innen friidrettsgruppa og flere vellykkede store arrangementer som Vårcup og Låvefest. Hvam har en bred målgruppe i alle aldre. Klubben gjør en betydelig innsats for å nå alle og har utvist stor kreativitet når det gjelder å igangsette aktiviteter av stor variasjon. Hvam IL vant folkehelseprisen i 2017.

Nes Turn

Nes Turn aktiviserer 400 barn og ungdom og gir disse et allsidig tilbud tilpasset den enkeltes ferdighetsnivå. Nes Turn har kunnskapsrike og dyktige trenere og foreningen har klart å både opprettholde og utvikle et veldig populært tilbud gjennom mange år.

 

 

Nes Skolekorps

Korpset ble stiftet i 1988, da Vormsund Jente- og guttekorps og Årnes Juniorkorps slo seg sammen. Korpset rekrutterer musikanter fra Årnes skole, Østgård skole, Fjellfoten skole og Neskollen skole. Nes skolekorps har over lang tid hatt fokus på musikalsk kvalitet og har knyttet til seg godt utdannede dirigenter og instruktører. Korpset har etablert seg helt i norgestoppen blant landets skolekorps, og tok i 2017 en hederlig 5. plass i 1. divisjon NM for skolekorps. I 2017 ble korpset regionmester i Region Øst.

Seniorkabareten

I 2017 hadde Nes seniorkabaret nok en suksess med forestillingen Camping. Over 3000 publikummere i busslast på busslast fra fjern og nær besøkte forestillingene som gikk over en uke i storsalen i Nes kulturhus. 40–50 frivillige er hvert år engasjert fra tidlig høst til april med planlegging og innøving av forestillingen. I fjor høst kunne en også se dette eventyret på lerret. Filmen «Aldri for seint» hadde premiere høsten 2017.

Hubalubakoret

Hubalubakoret er et populært kulturtilbud for barn på Auli, men det er mer enn bare et kor. Hver fredag blir kormedlemmene hentet på skolen og servert mat før de har korøvelse og aktiviteter. Koret, med tilknytning til Betelkirken på Auli, har blitt så populært at de har blitt til to kor, ett for de eldste og ett for de yngste barna.

Ameli Isungset Agbota

Etter videregående skole tok Ameli musikallinjen på Seljord folkehøyskole, før hun på andre forsøk kom inn på Teaterhøgskolen. Hun ble headhuntet til en av de større rollene i NRKs storsatsing «Valkyrien», som gikk på norske TV-skjermer fra januar i fjor. Hun er nå fast ansatt ved Den nasjonale scene i Bergen, hvor hun blant annet i 2017 hadde hovedrollen i familieforestillingen Askepott, samtidig som hun også spilte i glamrockmusikalen Hedwig and The Angry Inch.

Katharina Gellein Viken

Skuespiller, regissør og filmprodusent. Er innehaver og styreleder i det Oslo- og Londonbaserte produksjonsselskapet Bifröst Media. Hun har deltatt med filmer på flere festivaler rundt om i verden og vant i 2017 pris under Near Nazareth Film Festival i Israel. For nesbuer er hun sannsynligvis mest kjent for dokumentaren ”Aldri for seint”, filmen om menneskene bak Nes eldresenters suksessrike seniorkabaret. Premieren var lagt til Årnes kino 16. september i fjor. Gjennom året har hun arbeidet på en mye medieomtalt dokumentar om Ari Behn.

Amanda Delara

Den iransk-norske artisten ble oppdaget av duoen bak Nico & Vinz og ble i 2017 betegnet som årets mest spennende artist av P3s musikkredaksjon. Hun imponerer med sin andre singel Dirhamz og er ifølge samme kilde samtidens stjerneskudd. 2017 kan sies å være et svært godt år for Amanda, med to opptredener på By:Larm, Ja Ja Ja Berlin og London, samt Slottsfjellfestivalen. Hos oss kunne publikum oppleve artisten under fjorårets matfestival.

 

Øyvind Sørum

Øyvind Sørum er utdannet organist og kirkemusiker fra Bergen Musikkonservatorium. Siden 2003 har han jobbet som kirkemusiker i Nes. Sørum har initiert og holdt en rekke konserter i Nes og vært en stor bidragsyter til å bringe inn etablerte musikere, solister og ensembler til bygda. I 2017 ledet han lokale og regionale musikere i forberedelsen med framføring av Messias, som ble framført i januar i år.

Kenneth Norum

Kenneth Norum er låtskriver og musikkprodusent fra Skogbygda. Han er en såkalt Indie-artist, med det menes at han står på egne bein. I 2017 ga han ut albumet «Heart on a sleeve» med blant annet låtene «Dive into the Ocean» og «Heart Ain't Bound for Glory». Kenneth er kjent gjennom en rekke lokale opptredener, og han har spilt på Audunbakken-festivalen og under Kongsfesten.  

Marius Lien

Marius Lien er en særdeles begavet ung bluesgitarist og vokalist. Han er frontfigur i Marius Lien Band og gikk i 2017 av med seieren under det regionale uttaket til Union Bluescup. Marius Lien representerte og deltok på Bluesfestivalen i Notodden 2017 og gjorde seg bemerket blandt veletablerte bluesartister.

Bjørn Olstad

Bjørn Olstad fra Vinstra slo seg ned i Nes for over 40 år siden. Både Halmsås & omegn skilag, Skogbygda skolemusikkforening, Skogbygda skole og Skogbygda historielag har kunnet nyte godt av den nytenkende og iderike ildsjelen. Det er umulig å telle alle årsverkene han har nedlagt for barn- og ungdomsarbeidet og for et levende bygdesamfunn.

Bjørn Erik Lien

Bjørn Erik Lien har i snart en mannsalder bidratt med meget stor innsats i Skogbygda idrettsforening, Halmsås og omegn, Nes skianlegg, Steinsjøens venner og Skogbygda vel. Hans fokus er hele tiden å legge til rette for at barn og unge, amatører og profesjonelle får et godt tilbud. Du vet det kanskje ikke der du glir avgårde i velpreparerte løyper, men det er Bjørn som lager de retteste og tidligste skiløypene vi har i Nes. Og det har denne ildsjelen gjort lenge.

Eva og Amund Vandsemb

Eva Aarhus Vandsemb og Amund Vandsemb er ekteparet en ikke kommer unna når en regner opp ildsjeler i Nes. Uttallige timer, og et sterkt fokus preger innsatsen de to har gjort for skiidretten i Nes i forskjellige trener- og lederoppgaver. Ikke minst har de gjort seg bemerket i arbeidet med å få med barn i skisporten.

Hvam United

Stjernelaget Hvam United hadde sin første trening i begynnelsen av februar 2017, og tilbudet ble en umiddelbar suksess. Laget har vist fantastisk samhold og idrettsglede fra første spark på ballen, og har gjennom året hatt en veldig god utvikling.

Soulchildren

2017 var det første hele året til Årnes Soulchildren. Barnekoret med utgangspunkt i Årnes menighet har blitt et populært tilbud både på Årnes og etter hvert på Neskollen. Soulchildren gir et annerledes og lavterskel fritidstilbud som tilfører en bredde til kulturtilbudet i Nes.

Nes sjakklubb

Nes sjakklubb er en av nykommerne innen lag og foreninger i Nes. Sjakklubben har i løpet av året samlet unge og eldre til høytidelige og uhøytidelige dueller. Klubben har i 2017 hatt både interne turneringer og representert Nes på sjakkturneringer i Akershus. Sjakklubben forener utøvere på tvers av alder, der generasjonene møtes i harde sjakkdueller.

Nes seniorkabaret

I 2017 hadde Nes seniorkabaret nok en suksess med forestillingen «Camping». Over 3000 publikummere i busslast på busslast fra fjern og nær besøkte forestillingene som gikk over en uke i storsalen i Nes kulturhus. 40-50 frivillige er hvert år engasjert fra tidlig høst til april med planlegging og innøving av forestillingen. I fjor høst kunne en også se dette eventyret på lerret i filmen «Aldri for seint».

Stiftelsen Nes skianlegg

Nes skianlegg tilbyr FIS-godkjente løypetraseer på 1, 2, 3 og 5 kilometer, sprintløype, snowboardbakke og asfaltert rulleskiløype. Anlegget har egen løypemaskin, snøproduksjonsanlegg, innendørs smøreboder, arenabygg, skistue og paviljong. Stiftelsen Nes Skianlegg feiret i 2017 25 år, og den store gjengen med ildsjeler utvikler fortsatt anlegget og tar på seg store renn og arrangement. I 2017 arrangerte de Statoil Norges Cup for junior med hele 1051 deltagere.

Nes Hagelag

Nes hagelag er et av landets mest aktive hagelag med sine nærmere 250 medlemmer. To ganger er Nes hagelag kåret til landets beste, fem ganger har de mottatt diplom som beste hagelag i Akershus.

 

 


Publisert: 23.03.2018 14:05:18
Sist endret: 19.08.2020 07:53