Nes kommune følger de nasjonale føringene med å gradvis normalisere driften i en unormal situasjon. For oss betyr det nå at vi vil delvis gjenåpne korttids- og avlastningstilbudet ved Nes sykehjem. Vi vil understreke at det fortsatt er adgangskontroll ved sykehjemmet.

Dagsentertilbudet er fortsatt stengt, men blir fortløpende vurdert.

Smittevern

Dere kan være trygge på at alle tjenestene innen helse og velferd følger FHI sine retningslinjer om smittervernstiltak og vi har høyt fokus på smittevern i tjenesten. Hos oss skal det være trygt.

Det er ikke påvist smitte ved Nes sykehjem, hvis så skulle skje er medarbeidere godt trent og vi har nødvendig utstyr og sengeplasser.

Utekafé

Vi planlegger å åpne for kontrollert og planlagt besøk, en type utekafé på Nes sykehjem. Terasser med utendig trapp vil være godt egnet og området utenfor Storstua - vi vil organisere kafeen med bord, stoler, pleksiglass og vi overholder 2 meters regelen. Mer informasjon om dette vil komme når tilbudet er klart.

Praktisk bistand

Tjenesten Praktisk bistand er i normal drift. Hjemmesykepleiens medarbeidere følger nasjonale retningslinjer for basale smittevernrutiner. Dette betyr i praksis at vi er opptatt av å beskytte medarbeidere og tjenestemottakere slik at smitte ikke overføres. Ved den minste mistanke om, eller påvist smitte av korona (covid-19)vil personalet følge retningslinjene som til enhver tid er gitt via Folkehelseinstituttet

Tusen takk!

Vi ønsker å rette en stor takk til alle pårørende som stiller ekstra opp i disse tider. Det er dugnadsånden, omtanken og innsatsen til hver enkelt som gjør at vi sammen klarer dette. De av dere som har hatt avlastningstilbud vil nå få en etterlengtet pust i bakken nå som avlastningstilbudet åpner igjen. For dere som har deres pårørende boende på Nes sykehjem og Leirvegen bosenter vil vi si, tusen takk for forståelsen. Vi vet vi at det har vært tungt for både dere og deres kjære og nære - det å ikke kunne møtes, se hverandre, gi hverandre en klem, et håndtrykk eller bare et smil. Dette tok vi på alvor og anskaffet iPader slik at dere har kunnet både se og snakke med deres kjære via FaceTime.

Publisert: 20.04.2020 14:15:35
Sist endret: 20.04.2020 14:23