Innhold

Vi har laget denne samlesiden for å gi deg siste nytt om korona (Covid-19) både av smått og stort og status på  antall bekreftede smittede og friskmeldte i kommunen.

Fra 16. juni gikk vi fra daglig oppdatering av status til å oppdatere statusen når det er endringer i smittesituasjonen.

Informasjon og oppdatert status

20. januar - status og informasjon 

Oppdatert kl. 19.10

Rektor ved Neskollen skole ble i kveld varslet om at det er påvist koronasmitte ved Neskollen skole, dette er et av tilfellene vi har  meldt om i dag. Les mer

----

Det er i dag påvist fem nye tilfeller med korona (Covid-19) i Nes og en person er ute av isolasjon.

Totalt, siden vi begynte å registrere har 240 personer i Nes fått påvist koronasmitte og av disse er det nå 213 personer som er ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

19. januar - status og informasjon 

For andre døgnet på rad er det ikke meldt om nye tilfeller med koronasmittede i kommunene. Det er veldig hyggelig å melde at ytterligere ni personer i dag er ute av isolasjon.

Det er nå 21 personer med koronasmitte som sitter i isolasjon i Nes. 

Totalt, siden vi begynte å registrere har 235 personer i Nes fått påvist koronasmitte og av disse er det nå 212 personer som er ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

18. januar - status og informasjon 

I dag har vi ikke fått melding om noen nye positive koronatester, men ytterligere to personer er i dag ute av isolasjon. Det betyr at det nå er registrert 30 personer med koronasmitte som sitter i isolasjon i Nes.

Totalt, siden vi begynte å registrere har 235 personer i Nes fått påvist koronasmitte og av disse er det nå 203 personer som er ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

Det er påvist koronasmitte ved Hvam videregående skole. Vedkommende er ikke hjemmehørende i Nes og regnes således ikke inn i vår statistikk. I dialog med skolen har smittesporingsteamet i Nes vurdert at 28 elever og tre ansatte settes i karantene frem til 22. januar. Elever og ansatte som er satt i karantene har fått beskjed.

17. januar - status og informasjon 

En Nesbu har i dag fått påvist korona (Covid-19). Det er veldig hyggelig å melde at hele 10 personer i dag er ute av isolasjon.

Totalt, siden vi begynte å registrere har 235 personer i Nes fått påvist koronasmitte og av disse er det nå 201 personer som er ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

Dagens smittetall akkurat nå tilsier at det i Nes ikke er smittvernsfaglig påkrevd å forlenge stengningsvedtaket av treningssentre og bingohaller. Les mer 

16. januar - status og informasjon 

Det er i dag påvist to nye tilfeller med korona (Covid-19) i Nes. 

Totalt, siden vi begynte å registrere har 234 personer i Nes fått påvist koronasmitte og av disse er det nå 191 personer som er ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

Vaksineringen mot korona er godt i gang i Nes. Vi mottar foreløpig et begrenset antall doser hver uke, og dosene vi får tilsendt fordeles etter myndighetenes tydelige prioritering av de ulike gruppene. Det er ikke anledning til å gjøre unntak fra disse kriteriene i de enkelte kommunene. Les mer

15. januar - status og informasjon 

I dag har fire Nesbuer fått påvist koronasmitte samtidig er en person ute av isolasjon.

Det er påvist koronasmitte i to av butikkene på Årnes, Elkjøp og Bunnpris. Smittesporing er gjennomført og alle som skal i karantene har fått beskjed av smittesporingsteamet. Les mer om dette

Totalt, siden vi begynte å registrere har 232 personer i Nes fått påvist koronasmitte og av disse er det nå 191 personer som er ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

14. januar - status og informasjon 

Oppdatert informasjon kl. 21.10

Rektor ved Neskollen skole har i kveld fått beskjed om at det på bakgrunn av smittesporing er besluttet at elever på 2. og 3. trinn og 12 ansatte er satt i karantene.Les mer om dette

-------------------------

Det er i dag påvist fem nye tilfeller med korona (Covid-19) i Nes. Det er hyggelig å melde at det i dag er sju personer som er ute av  isolasjon.

Totalt, siden vi begynte å registrere har 228 personer i Nes fått påvist koronasmitte og av disse er det nå 190 personer som er ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

13. januar - status og informasjon 

Det er i dag påvist fire nye tilfeller med korona (Covid-19) i Nes. Det er hyggelig å melde at en person i dag er kommet ut av isolasjon.

Totalt, siden vi begynte å registrere har 223 personer i Nes fått påvist koronasmitte og av disse er det nå 183 personer som er ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

12. januar - status og informasjon 

Det er i dag påvist seks nye tilfeller med korona (Covid-19) i Nes.

Totalt, siden vi begynte å registrere har 219 personer i Nes fått påvist koronasmitte og av disse er det nå 182 personer som er ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

11. januar - status og informasjon 

Blant de vi tidligere har meldt med koronasmitte i Nes er en av de elev ved Runni ungdomsskole. Ungdomsskolene i Nes er på rødt nivå, noe som gjør smittesporingen enklere. Det vil si at det er kun den aktuelle klassen, og lærere tilknyttet klassen som regnes som nærkontakter. Smittesporingen i dette tilfellet er ferdig, og det har medført at en klasse og seks ansatte er satt i karantene frem til 15. januar.
Mange Nesbuer er nå ute av isolasjon.🚶‍♀️🚶‍♂️
Vi har hatt en opptelling og justert antallet som er friskmeldt og ute av isolasjon.
Totalt, siden vi begynte å registrere har 213 personer i Nes fått påvist koronasmitte og av disse er det nå 182 personer som er ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.
Sammen, på avstand med kaldt hode og varmt hjerte ❤️

10. januar - status og informasjon 

Oppdatert kl. 11.00
Sent i går kveld ble kommuneoverlegen orientert om at det var påvist smitte av koronaviruset hos ni Nesbuer. Disse er i tillegg til de to tilfellene vi varslet om tidligere på kvelden.

En av de ni er ansatt ved Nes sykehjem.
Smittesporingen er nå avsluttet og én ansatt og 10 beboere er satt i karantene. Andre nødvendige smitteverntiltak blir vurdert og igangsatt.

De andre har kjente smitteveier, flere av de er nærkontakter til koronasmittede som vi har meldt tidligere.  De satt allerede i karantene, og er nå i isolasjon.

Totalt, siden vi begynte å registre i mars har 213 personer fått påvist korona (Covid-19) i kommunen og av disse er 169 ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

9. januar - status og informasjon 

Det er i dag to Nesbuer som har testet positivt på korona (Covid-19). Det er veldig hyggelig å melde at sju personer i dag er kommet ut av isolasjon.

Totalt, siden vi begynte å registre i mars har 204 personer fått påvist korona (Covid-19) i kommunen og av disse er 169 ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

8. januar - status og informasjon 

Vi har i dag fått melding om at to Nesbuer har testet positivt på korona (Covid-19). Det er tre personser som i dag er kommet ut av isolasjon.

Totalt, siden vi begynte å registre i mars har 202 personer fått påvist korona (Covid-19) i kommunen og av disse er 162 ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

7. januar - status og informasjon 

Det er i dag påvist tre nye tilfeller med korona (Covid-19) i Nes. Det er også i dag tre personer ute av isolasjon.

Totalt, siden vi begynte å registre i mars har 200 personer fått påvist korona (Covid-19) i kommunen og av disse er 159 ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

6. januar - status og informasjon 

Det er i dag påvist tre nye tilfeller med korona (Covid-19) i Nes. Det er hyggelig å melde at tre personer ute av isolasjon.

Totalt, siden vi begynte å registre i mars har 197 personer fått påvist korona (Covid-19) i kommunen og av disse er 156 ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

5. januar - status og informasjon 

Det er påvist 12 nye tilfeller med korona (Covid-19) i Nes. En person er i dag ute av isolasjon.

Totalt, siden vi begynte å registre i mars har 194 personer fått påvist korona (Covid-19) i kommunen og av disse er 153 ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

Koronatesting:
På dager med lave temperaturer er vi nødt til å endre på gjeldende praksis ved gjennomføring av test, les mer 

Midlertidig stenging av treningssentre, svømmehaller og bingohaller
Formannskapet har i dag, 5. januar 2021, bestemt at treningssentre, svømmehaller og bingohaller i Nes kommune skal holde stengt fra 6. januar kl. 07.00 til og med 17. januar. Les mer 

4. januar - status og informasjon

I dag har vi ikke fått melding om nye postitive tilfeller av korona. Vi kan melde at seks nesbuer i dag er ute av isolasjon.

Totalt, siden vi begynte å registre i mars har 182 personer fått påvist korona (Covid-19) i kommunen og av disse er 152 ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

3. januar - status og informasjon

Det er i dag påvist fire nye tilfeller med korona (Covid-19) i Nes. En person er ute av isolasjon. Dette betyr at sålangt i uke 53 har 31 Nesbuer fått påvist koronasmitte.

Totalt, siden vi begynte å registre i mars har 182 personer fått påvist korona (Covid-19) i kommunen og av disse er 146 ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

Se nyhet om nye nasjonale smitteverntiltak 

2. januar - status og informasjon

Det er i dag påvist ett nytt tilfelle med korona (Covid-19) i Nes. I tillegg er en personer ute av isolasjon.

Totalt, siden vi begynte å registre i mars har 178 personer fått påvist korona (Covid-19) i kommunen og av disse er 145 ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

1. januar - status og informasjon

I dag har vi ikke fått melding om nye postitive tilfeller av korona. Vi kan melde at tre nesbuer i dag er ute av isolasjon, så det er en god start på det nye året.

Totalt, siden vi begynte å registre i mars har 177 personer fått påvist korona (Covid-19) i kommunen og av disse er 144 ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.

Tidligere statusoppdateringer:

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i desember

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i november

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i oktober

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i september

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i august

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i juli

Oversikt over statusoppdatering og infrormasjon i juni

Oversikt over statusoppdatring og informasjon i mai

Ovesikt over statusoppdatering og informasjon i april

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i mars

 

Kontaktinformasjon

Det er Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet som har ansvaret for eventuelle tiltak i tilknytning til koronaviruset. 

På nettsiden til Folkehelseinstituttet finner du mye informasjon, men finner du ikke svar på det du lurer på kan du ringe 815 55 015.

Smittevernansvarlig i Nes kommune: Kommuneoverlege, Unni Berit Schjervheim har smittevernansvaret i kommunen

Pressekontakt: Kommunikasjonssjef, Elin Brede Kristiansen, telefon 478 41 992 eller e-post: ebk@nes.kommune.no

Det er også opprettet en testbestillingstelefon og en egen e-postadresse som begge betjenes av helsepersonell i kommunen.

  • telefon: 66 10 44 44 
  • e-post: covid19@nes.kommune.no

Åpningstiden finner du hovedsiden " Informasjon og status - korona (Covid19)"

 

Informasjonsfilm for barn og unge

Vi vet at det ikke bare er voksne, men også mange barn og unge som er opptatt av koronaviruset. Helsedirektoratet har laget denne videoen med 13 år gamle Hermine, som vi synes er verdt å dele.

Informasjonsfilm om koronaviruset for barn og unge

Generelle hygieneregler!

Husk at det viktigste en kan gjøre for å unngå å smitte andre og bli smittet selv – både når det gjelder influensavirus og koronavirus – er god hoste- og håndhygiene.

 

 


Publisert: 12.03.2020 16:00:00
Sist endret: 20.01.2021 19:13