Vi har laget denne samlesiden for å gi deg siste nytt om korona (Covid-19) situasjonen i Nes

Fra og med uke 7/2022 vil vi kun informere når det er endringer og evt. store smitteutbrudd i kommunen.

Det er som kjent ikke antall smittede som nå er den største utfordringen, men den totale smittebyrden.

Frem til og med uke 6/2022 har vi  lagt ut antall smittede samt statusrapport over risikonivå og smittetrykk hver mandag.

• Smittetrykk betyr antall smittede per 100 000 innbyggere siste to uker.
  • Nøkkeltall som sykehusinnleggelser finnes hos FHI her: Statistikk koronavirus og covid-19 - FHI
  • Tallene kan avvike noe fra Folkehelseinstituttets meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS), som baserer seg på folkeregistrert adresse. Personer som har folkeregistrertadresse, men som har bostedsadresse et annet sted er ikke mer i statistikken.
  • Tallene vi opplyser her, gjelder personer som bor i kommunen eller har opphold her over tid.

Informasjon og oppdatert status

2022 - Tidligere statusoppdateringer

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i februar

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i januar

2021 - Tidligere statusoppdateringer

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i uke 35 til og med uke 42 (30.8-24.10)

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i uke 32 til og med uke 34 (9.8-29.8)

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i uke 26 til og med uke 31 (28.6-8.8)

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i juni

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i mai

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i april

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i mars

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i februar

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i januar

2020 - Tidligere statusoppdateringer

Fra 16. juni 2020 gikk vi fra daglig oppdatering av status til å oppdatere statusen når det var endringer i smittesituasjonen.

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i desember

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i november

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i oktober

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i september

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i august

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i juli

Oversikt over statusoppdatering og infrormasjon i juni

Oversikt over statusoppdatring og informasjon i mai

Ovesikt over statusoppdatering og informasjon i april

Oversikt over statusoppdatering og informasjon i mars

Kontaktinformasjon

Det er Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet som har ansvaret for eventuelle tiltak i tilknytning til koronaviruset.

På nettsiden https://www.helsenorge.no/koronavirus finner du mye informasjon. Finner du ikke svar på det du lurer på kan du ringe 815 55 015.

Smittevernansvarlig i Nes kommune: Kommuneoverlege, Unni Berit Schjervheim har smittevernansvaret i kommunen

Pressekontakt: Kommunikasjonssjef, Elin Brede Kristiansen, telefon 478 41 992 eller e-post: ebk@nes.kommune.no

Det er opprettet en testbestillingstelefon og en vaksinetelefon som begge betjenes av ansatte i kommunen.

• Testbestilling: 66 10 44 44
  • Vaksinetelefon: 66 10 40 80

Telefontiden/åpningstid finner du hovedsiden " Informasjon og status - korona (Covid19)"

Informasjonsfilm for barn og unge

Vi vet at det ikke bare er voksne, men også mange barn og unge som er opptatt av koronaviruset. Helsedirektoratet har laget denne videoen med 13 år gamle Hermine, som vi synes er verdt å dele.

Informasjonsfilm om koronaviruset for barn og unge

Generelle hygieneregler!

Husk at det viktigste en kan gjøre for å unngå å smitte andre og bli smittet selv – både når det gjelder influensavirus og koronavirus – er god hoste- og håndhygiene.

Publisert: 12.03.2020 16:00:00
Sist endret: 05.04.2022 10:21