Innhold

Vi opplever nå et høyt smittetrykk og nasjonale myndigheter har innført nye nasjonale tiltak gjeldende fra natt til torsdag 9. desember.  Reglen om å holde én meter avstand til andre er gjeninnført. Påbud om bruk av munnbind der du ikke kan overholde meteren. Alle voksne oppfordres til å redusere antall nærkontakter. Redusere antall deltakere på arrangementer og begrensinger for skjenking. I tillegg anbefales det å begrense antall gjester i private hjem, 

 

I Nes er det påvist omikron.
Vi følger nasjonale myndigheters tiltak der hvor det er mistanke om omikron. Det er derfor viktig at du tar en PCR test på teststasjonen, når du får beskjed om dette, slik at vi har mulighet for å sekvensere prøvene.

Regjeringen har besluttet å innføre krav om smittekarantene også for øvrige nærkontakter til en smittet person hvor det er mistanke om omikron. Les mer om de nye reglene: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/narkontakter-ma-i-smittekarantene-ved-mistanke-om-omikron/id2891398/

Midlertidig tomme for selvtester
Vi er midlertidig tomme for selvtester. Vi vil legge ut informasjon så snart vi får tilgang til flere. Husk at du fortsatt kan kjøpe selvtester på alle landets apotek og bestille gratis test på vår teststasjon.

Vi opplever nå at flere ikke møter til avtalt time på teststasjonen vår.
Vi har stor etterspørsel etter å få ta PCR-test og det er bra, men det betyr også at noen må vente på time. Det er derfor svært viktig at du som blir forhindret fra å møte til oppsatt tid, ringer testtelefonen og melder fra slik at andre kan få din time.

Smittespredningen vil fortsatt øke og minke, alt etter hvor gode vi er til å følge de råd og tiltak som blir gitt av nasjonale myndigheter. Viruset bryr seg ikke om at vi er slitne, eller er leie. Ett viktig tiltak for å få bukt med viruset er vaksinering. Det er derfor svært hyggelig å melde at nær 80% av alle over 65 år, i Nes har takket ja til oppfriskningsdosen.

Hva betyr de nye tiltakene for våre tjenester:

Nes svømmehall
Det blir nå kun tillatt med maks 100 personer i anlegget samtidig. Det betyr at alle må bestille billett/tid på forhånd, slik som tidligere i pandemien.
Bestill billett: http://nes.actorsmartbook.no/

Nes kulturhus
Arrangør skal nå sørge for at alle som er til stede ved innendørs arrangementer skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand eller er tilsvarende nære.
Det vil derfor bli gjeninnført tiltak ved at det kun selges billetter til halve salen, slik at krav om avstand blir ivaretatt.
Følg med på: www.neskulturhus.no

Se oversikt over hvilke tiltak som innføres fra natt til torsdag 9.desember:

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/nye-nasjonale-smitteverntiltak-for-a-beholde-kontrollen/id2891395/


Publisert: 08.12.2021 15:17:50
Sist endret: 08.12.2021 15:44