Hvordan fungerer ordningen?

Første gang du bestiller reise trenger Ruter noen personopplysninger (navn, adresse og fødselsdato) for å få levert tjenesten til deg.

• Transport bestilles på telefon 24 20 20 44 i tidsrommet kl. 08.00 til 16.00 mandag til og med lørdag, senest en time før avreise. Oppgi tidspunkt for når du ønsker å bli hentet og kjørt hjem igjen, samt om du har med følge og/eller hjelpemiddel.
  • Tilbudet gjelder (minibussene kjører) mandag til og med lørdag, fra klokken 09.00-17.00
  • Prisen for en reise er 19 kroner, tilsvarende ordinær honnørbillett. Har du med en ledsager eller venn gjelder Ruters ordinære billettpriser.  Billetten kan kjøpes kontant om bord, Ruter Billett, reisekort eller Impulskort.
  • En minibuss henter deg hjemme til avtalt tid, og tar deg dit du skal innenfor tilbudets område. Reiseruten blir lagt opp etter hvilke bestillinger som kommer inn.
  • Vær klar til oppsatt hentetidspunkt. Er transporten forsinket blir du varslet om dette.

Hvorfor testes dette i Nes?

Nes er valgt som testområde fordi det er behov for å løse transportbehovet i et område som ikke har så godt grunnlag for ordinær kollektivtransport. Nes-piloten er del av EU-prosjektet Response, som forsker på «on-demand» bestillingstransport i spredtbygde områder. Akershus Fylkeskommune finansierer piloten, som gjennomføres i samarbeid med Ruter og Nes kommune.

Publisert: 05.02.2020 09:24:11
Sist endret: 05.02.2020 09:24