Innhold

Vi er nå over i en fase hvor det anbefales at kun voksne tester seg, og da i hovedsak med selvtest, med noen unntak. Dette betyr at vi vil gjøre noen endringer på vårt testsenter. Fra og med uke 8 vil vi gå tilbake til testing tre dager per uke. 

Merk at alle fortsatt må bestille time til testing.    

Barn og unge
Det er ikke nødvendig å teste barn. 
 Anbefalingen om test ved nyoppståtte luftveissymptomer gjelder ikke for barn og skoleelever ut videregående skole.  Les mer: https://www.helsenorge.no/koronavirus/barn-og-unge/  

Voksne
Har du testet positivt på en koronatest, bør du holde deg hjemmeSe hvilke anbefalinger som gjelder: https://www.helsenorge.no/koronavirus/hold-deg-hjemme-hvis-syk/      

Positiv selvtest
Ved positiv selvtest hjemme, registrere dette: https://pasient.remin.no/dgi-nes   

Merk at en positiv selvtest ikke registreres på helsenorge.no, og vises ikke i koronasertifikatet.    

Tester du negativt
Tester du negativt og fortsatt har symptomer, kan du ta en ny koronatest etter 2-3 dager. Dersom du bare har lette symptomer, trenger du ikke holde deg hjemme mellom de to testene.     

Antigen hurtigtest eller PCR-test ved teststasjonen
Dersom du ikke er fullvaksinert og trenger å få testsvar registrert på helsenorge.no kan du bestille en antigen hurtigtest eller PCR-test på teststasjonen. Gi beskjed ved ankomst hvilke typer test du ønsker.     

Etter de nye anbefalingene anbefales bekreftende PCR-test eller antigen hurtigtest til følgende personer:   

  • Du som ikke fått oppfriskningsdose (vaksinedose 3), kan trenge en bekreftende test for å få gyldig koronasertifikat.    
  • Du som har alvorlig svekket immunforsvar   

Merk at det ikke er nødvending med bekreftende test (PCR-test) for personer som har fått oppfriskningsdose eller er grunnvaksinert og deretter har gjennomgått korona siste 3 måneder.   

Skal du reise? 
Alle land har egne regler for innreise, og står fritt til å bestemme hvilke krav de har til reisende. Du må sette deg inn i reglene som gjelder i det landet du skal reise til. Les mer om det: https://www.helsenorge.no/koronavirus/reise/   

Her er oversikt over noen private aktører som også tilbyr testing:   

  

Bestill test  
Alle må bestille time til testing via: https://www.helsenorge.no/timeavtaler eller ringer testtelefonen: 66 10 44 44 mandag, onsdag og fredag: kl: 8.15-15.00.  

Testsenteret tilbyr både antigen hurtigtest og PCR-test, du gir beskjed ved ankomst hvilke type test du trenger.   

 

 

 


Publisert: 20.02.2022 10:58:38
Sist endret: 20.02.2022 10:58