Innhold


Stolpejakten er et gratis, lavterskel aktivitetstilbud der du kan være med å jakte stolper i ditt nærmiljø. Det blir plassert ut til sammen 160 stolper i områdene Brårud, Fenstad, Auli, Skogbygda, Årnes, Hvam, Dragsjøen og Opaker. Disse stolpene kan du enten finne via kartbrosjyre, eller via kart i en app på telefonen som heter ‘Stolpejakten’. Du trenger ikke å ha spesielle kunnskaper om orientering for å delta. Mange av stolpene (de grønne) kan også nås med rullestol, rullator, barnevogn og sykkel.

I forbindelse med at det er Det Europeiske Kulturminneåret 2018, er kulturminnestolper nytt av årets stolpejakt. Det vil si at noen av stolpene er plassert ved kulturminner, slik at en kan få en kulturell opplevelse ut av turen og kanskje lære noe nytt om stedet. I Nes har vi 35 kulturminnestolper. Disse stolpene er markert på kartet med blå ring, og opplysning om kulturminnet får en opp i appen på telefonen ved å scanne stolpen. En kan også se informasjon om kulturminnet på nettsiden stolpejakten.no

FUVO, Opaker Vel, Fenstad Vel, Hvam IL, Søndre Auli Vel, Årnes Vel, Stiftelsen Dragsjøhytta, Skogbygda Jeger og fiskeforening og Vestre Fenstad Vel har i samarbeid med Nes kommune gleden av å ønske alle nesbuer velkommen ut på Stolpejakt fra 16.mai!

Vi sees på tur :-)

 

 


Publisert: 19.04.2018 13:36:28
Sist endret: 19.04.2018 13:36